SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesine kurulacak olan biyogaz tesisinin temel atma töreni gerçekleşti. Törende konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, "Biyogaz tesisi bir iş insanı tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapıldı. Sivas, güneş, hidroelektrik, termik santral açısından zengin bir ilimizdir." dedi. 

"ENERJİ ÜRETİMİNE 5 MİLYAR KWH KATKI SAĞLIYORUZ"  

Kurulacak olan biyogaz tesisi ile ilgili bilgi veren Ayhan, "Sivas, Türkiye'nin enerji üretimine 5 milyar kWh katkı sağlıyor. Bu oldukça yüksek bir rakam. Üretilen enerjinin yaklaşık 1 milyar kilovatsaatini biz hem sanayide, hem konutta hem de aydınlatmakta kullanmaktayız. Dolayısıyla ülke ekonomisine Sivas’ımız saydığımız yenilenebilir enerji kaynakları anlamında beş veriyor bir alıyor ve ilimiz ülkemize büyük katkı sağlıyor.” diye konuştu.

YER ÜSTÜNDEKİ VE ALTINDAKİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

Enerji üretimiyle ilgili Türkiye'nin son dönemdeki çalışmaları ile ilgili bilgi veren Ayhan, "Güneşimiz var, rüzgar var, akarsularımız var, jeotermallerimiz var ama hep yıllardır baktık. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun çizdiği ufukla yerli ve milli anlayışla hem yerin altındaki hem de yerin üstündeki değerlere artık sahip çıkmaya başladık. Bilgiyi kendimiz üretiyoruz, ürettiğimiz bilgiyi endüstrileştirmede yine kendimiz kullanıyoruz. Birçok yenilenebilir enerji kaynaklarındaki imalatları da bu şekilde üretiyoruz.” dedi.