Sorumlu ve yenilikçi bir sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen Siemens Türkiye, Hollanda merkezli IRECS tarafından geliştirilen, yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını şirketler ve tüketici nezdinde yaygınlaştırmak amacı ile verilen uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası olan I-REC (Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası) sertifikasını aldı.

KARBON SIFIR HEDEFİNE BİR ADIM DAHA 

Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze kampüslerinde tükettiği elektriğin %100 oranında yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlayan I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını, üretim portföyünde %100 yenilenebilir enerji kaynakları bulunan çözüm ortağı Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş. firmasından aldı. Son beş yılda attığı adımlarla yüzde 20 enerji tasarrufu elde ederken, müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerle de her yıl ortalama 360 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlayan Siemens Türkiye, kampüslerinde gerçekleştirdiği enerji verimliliği ve yeşil enerji üretim projeleri kapsamında 7946 MWh yeşil enerji satın alımı yaparak elektrik ihtiyacından kaynaklanan karbon ayak izini yüzde 39 oranında azalttı ve karbon salınımı tasarrufunu 7307 tona çıkarttı. 2021 yılı için bu oranı yüzde 63’e çıkarmayı hedefleyen Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze kampüslerinde tükettiği elektriğin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlamaya devam ederek, 2023 yılında karbon ayak izini sıfıra indirme hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

360 MİLYON TL TASARRUF SAĞLADI 

I-REC sertifikası Siemens Türkiye’nin çevre alanında gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmaları açısından da büyük önem taşıyor. Enerji verimliliği sağlayan çözümleri ve sahip olduğu bilgi birikimi ile enerji tasarrufuna önemli bir katkı sağlayan ve modern bina teknolojisi ve dijital hizmetler aracılığıyla binaların enerji verimliliğini artırmak için müşterilerine özel uyarlanmış programları uzun yıllardır geliştirip uygulayan Siemens Türkiye, 2020 sonuna kadar 386 kişiye enerji yöneticisi ve verimlilik eğitimleri verdi. Kurulan 17 ISO 50001 enerji yönetim sisteminin yanı sıra 140 denetimin tamamlandığı, 124 detaylı enerji etüdünün gerçekleştirildiği ve 142 adet teşvik danışmanlığının verildiği bu programlar kapsamında yılda 360 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlandı.