Siemens Energy'nin ilk Yıllık Hissedarlar Toplantısı’nda hissedarlar gündemdeki tüm maddeleri onayladı.

SANAL OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pandemi tedbirleri sebebiyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri çoğunluğun katılımıyla onaylandı.

Denetim Kurulu’na seçilen üyeler, görevlerine 4 yıllık süre zarfında devam edecekler.

KARARLAR, YÜZDE 75 İLE ALINDI

Toplantıda Joe Kaeser yeniden Denetim Kurulu Başkanı seçilirken, Ralf Thomas’ın ise 2022’deki Yıllık Hissedarlar Toplantısı’na kadar Denetim Komitesi Başkanı olarak görevini sürdürmesi kararı alındı.

Seçime ilk defa katılan 10 hissedar temsilcisi ise, oy çokluğuyla Denetim Kurulu’na seçildi. Kararlar, oy hakkı olan sermayenin yüzde 75,85'i ile alındı.

"ÖNEMLİ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAK"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Kaeser, "Bugün, hissedarların büyük bir çoğunluğu yönetimin önerilerini onaylayarak, zor zamanlarda bile bu şirkete olan desteklerini ifade etti. İcra Kuruluna ve Denetim Kuruluna duyulan güven için minnettarım. Bu onay, başarılı bir enerji geçişi sağlama yolunda bizi bekleyen zorlu görevlerin üstesinden gelmek için önemli bir motivasyon olacaktır." şeklinde konuştu. 

Ardından Kaeser, hissedarlar tarafından önceden gönderilen yaklaşık 400 soruya cevap verdi.

Toplantıda, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun 2020 mali yılındaki faaliyetleri çoğunluğun oyuyla onaylanırken, ayrıca Denetim Kurulunun geçmiş mali yıl için temettü dağıtmama teklifi de kabul gördü.