SAP Türkiye Enerji Sektörü Lideri ve Hikâye Anlatıcısı Serhan Yılmaz, “Toplam kalite yatırımı anlayışı sayesinde daha az insan gücü kullanılıyor, otomotize süreçler sisteme dahil ediliyor ve daha az hata payı ile çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ayrıca fabrika içerisindeki cihazların duruş süreleri minimize ediliyor.  Hem enerji üreten fabrikalara desteğimiz oluyor hem de fabrikaların ürettiği ürünlerin kalitesine etkimiz oluyor” sözleriyle dijitalleşme konusunda sundukları hizmetler hakkında bilgi verdi. 

“MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERİYORUZ”

Bizim güneş potansiyelimizin çok daha altında olan ülkeler, elektrik ihtiyacının yüzde 60’ından fazlasını güneşten sağlıyor. Bizim bu anlamda hem hükümetimizin hem devletimizin ciddi anlamda teşvikleri bulunuyor. Halkımızda eskiye göre daha bilinçli ve çok daha istekli. Yenilenebilir enerji kaynaklarının katma değeri anlaşıldı diye düşünüyoruz. SAP olarak hassasiyetimiz, müşterilerimizin müşterilerini dinlediğimiz zaman ortaya çıkıyor. Yatırımcıların kafalarında dijital enerji ağındaki varlıklar ve ekipmanlar ile ilgili soru işareti bulunuyor. Bu konuyla ilgili endişe yaşıyorlar. Özellikle öngörülemeyen maliyetlerden korkuyorlar. SAP olarak müşterilerimizin endişelerine ve ihtiyaçlarına daha çok önem veriyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla varlıkları toplam kalite yönetimi çerçevesinde en tutarlı, en uzun ömürlü, akıllı üretim otomasyonları sağlayan çözümler sunuyoruz. Toplam kalite yatırımı anlayışı sayesinde daha az insan gücü kullanılıyor, otomotize süreçler sisteme dahil ediliyor ve daha az hata payı ile çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ayrıca fabrika içerisindeki cihazların duruş süreleri minimize ediliyor.  Hem enerji üreten fabrikalara desteğimiz oluyor hem de fabrikaların ürettiği ürünlerin kalitesine etkimiz oluyor. 

ENERJİ SEKTÖRÜNDE 5 TEMEL GELİŞME YAŞANIYOR 

Yılmaz, “Enerji sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdiğimizde temelde 5 tane alt bacağı bulunduğunu söyleyebiliriz” diyerek maddeleri açıkladı.  

•    Atiklik: Elektrik dağıtım firmalarının hedeflediği çalışmaları gerçekleştirebilmesi için atikliğe sahip olması gerekiyor. SAP firmaların bu atikliğe ulaşması için alt yapı çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda abone yönetim sistemlerinden sahadaki bakım süreçlerine kadar uçtan uca halkanın her yerinde yer alıyor. 

•    Dijitalleşme: SAP olarak dijitalleşmenin göbeğinde yer alıyoruz. Dijitalleşme hepimizin bildiği gibi sadece yazılım hazırlamak demek değildir. Aynı zamanda müşterinin şebekeye bağladığı elektriğin tüm ölçümlemeleri sağlamak, faturalandırma süreçlerini yapmak, bakımları üstlenmek gibi görevleri yerine getirmektir. 

•    İnovasyon: Yeni iş modellerin içerisinde de SAP yer alıyor. 

•    Regülasyon: Yeni kararların alınması ve güncellemelerin yapılması gibi durumlarda yaşanan gelişmelerin mevzuata uyumlu olması gerekiyor. Bu noktada Kişisel Verileri Koruma Kanunu gibi birçok regülasyon ortaya çıkıyor ve uyumluluk sağlanıyor. 

•    Yenilenebilir enerji ve dağıtık üretim noktası: Dağıtık üretimin sağlanması ve enerji arzının sağlıklı yönetilmesi, faturanın sağlıklı yapılması gibi noktalarda da hizmet veriyoruz.