Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sakarya’da Ocak – Eylül döneminde Sakarya’da hayata geçmek üzere 79 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledi. 5,4 milyar TL’yi bulacak olan yatırım kapsamında birçok sektörle ilgili yenilikler gerçekleşecek. Kentte teşvik belgesi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49 arttı ve yüzde 75,9 ile ilk sıradaki yerini aldı. 

79 YATIRIM PROJESİ TEŞVİK KAPSAMINA ALINDI 

Sakarya’da Ocak – Eylül döneminde hayata geçirilmesi planlanan ve yatırım tutarı 5,4 milyar TL’yi bulan 79 yatırım için teşvik belgesi hazırlandı. Sakarya’da düzenlenecek yatırımlar için 9 aylık dönemde hazırlanan teşvik belgesi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 49 artış gösterdi. Yatırımları başta imalat sanayicisi olmak üzere eğitimden sağlığa, enerjiden gıdaya kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek. 

YATIRIMLAR 2 BİN 258 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK 

Sakarya'da teşviklendirilen projelerin öngörülen sabit yatırım miktarı 5 milyar 380 milyon lira olarak hesaplandı. Yatırımların yüzde 9’u yabancı sermayeli projelerden oluşurken sektörel dağılım incelendiğinde sanayi sektörü yüzde 75,9 ile öne çıktı. Yatırımlar tamamlandığı zaman Sakarya’da 2 bin 258 kişiye istihdam sağlanacak.

İKİ FARKLI RÜZGAR PROJESİ HAYATA GEÇECEK 

Yatırım desteği almaya hak kazanan enerji firması, 1 milyar 21 milyon 235 bin TL’lik yatırım büyüklüğüyle ilk sıradaki yerini aldı. Rüzgar Enerji Santrali projesini hayata geçirecek olan firma, 120 MW kurulu gücüyle 12 kişiye istihdam sağlayacak. Bir diğer enerji firması ise Sakarya’ya 627 milyon 96 bin TL değerinde bir yatırım daha kazandırılacak. Toplam kurulu gücü 80 MW olacak rüzgar enerji santrali, 12 kişiye iş imkanı yaratacak. (AA)