Sabancı Holding’in 2022 yılının ilk çeyreğine ait sonuçları açıklandı. Holding'in konsolide net karı, bu yılın ilk çeyreğinde 8 milyar 251 milyon lira oldu. Kombine satışları da yüzde 135 oranında arttı ve 72 milyar 704 milyon TL seviyesine yükseldi. Konsolide net karı 8 milyar 251 milyon lira olarak gerçekleşti. 5 yıllık stratejik yol haritasında "yeni ekonomi"yi odağına alan Sabancı Holding, ilk çeyrekte bilançosunu güçlendirmeyi sürdürürken, dijital ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli başarılara imza attı.

“SABANCI’YI AVANTAJLI KONUMA TAŞIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Sabancı Holding Üst Yönetisi (CEO) Cenk Alper, “Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere, son dönemde ortaya çıkan jeopolitik riskler, dünyadaki enflasyonist tehditlerin ve tedarik zincirindeki aksamaların küresel faaliyet ortamını zorlaştırdı. Yaşanan bu gelişmelere bağlı olarak global düşünmek ve tüketiciye yakın olmak artık vazgeçilmez oldu. Stratejimizi bu yaklaşım doğrultusunda şekillendiriyoruz. Bu hedef doğrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla büyümemizi sürdürüyoruz. Dünyanın Sabancı'sı' olma hedefimizi de somut olarak ortaya koyan bu adımlarla sınırların gün geçtikçe kalktığı ve çetinleşen küresel rekabet ortamında Sabancı'yı çok daha avantajlı bir konuma taşıyoruz” dedi. 

"2022 YILINDA TOPLAM 5 SATIN ALMA GERÇEKLEŞTİRDİK"

Sabancı Holding’in Sanayi Grubu’nun ihracat gelirlerinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre dolar bazında yüzde 24 oranında arttığını belirten Alper, Türkiye’nin ihracat seferberliğine katkıda olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Alper, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bankamız bu dönemde ekonomiyi ve reel sektörü desteklemeyi sürdürüyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde ekonomimize sağladığımız kredi desteğinin 462 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplam 568 milyar TL seviyesine yükseltti" dedi. (AA)
 

ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR ENERJİ SEKTÖRÜNDE TEKNOLOJİK YATIRIMLAR