Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde tanıtacakları yeni ürünler hakkında bilgi veren Otomazone Kurucusu Bora Altun, “Gelişen teknolojileri bünyemize hızla entegre edip en verimli LED ürünlerini en son teknoloji otomasyon ürünleriyle destekleyerek enerji tüketimlerini çoğu fabrikada 4’te 1’e kadar düşürüyoruz.  Bu gelişmeler çerçevesinde müşterilerimizin geri dönüşüm sürelerini 2 yılın üstünde olmayacak şekilde planlıyoruz. Devlet destekli VAP projelerine başvuran tüm müşterilerimize projenin başından sonuna her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.  

2021 yılı ilk yarısını değerlendirerek 2. yarısı için gündeminizde neler var, anlatır mısınız? Yakın dönemde hayata geçirdiğiniz ve üzerinde çalıştığınız (varsa) proje/yatırımınızı ve çıktılarını paylaşır mısınız?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde her sektörde olduğu gibi enerji geri dönüşümü projelerinde de aksaklıklarla karşı karşıya kaldık. Ancak 2021 yılının ilk yarısında fabrikalara katma değer sağlayan projelerimizin ivme kazanarak arttığını gözlemliyoruz. Devlet destekli VAP projelerinin büyük kısmında en uygun armatür ve otomasyon çözümleriyle müşterilerimizin yanlarında olduk. Bu süreçte yatırıma da odaklanarak 5000 m2’lik bir montaj hattına geçiş yaptık.  Bünyemize kattığımız yeni makineler ve montaj hatlarıyla müşterilerimize daha kaliteli ve hızlı hizmet verebiliyoruz. 2021 yılının son çeyreğinde bu gelişmeler neticesinde müşterilerimize uygun fiyat ve kalite ölçeğinde destek vermeye devam edeceğiz.


5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Sergisi’nde hangi ürün-hizmet ve uygulamalarınızı gündeme taşıyacaksınız? Zirve’ye özel ziyaretçilerinizi ne gibi yenilikler bekliyor? 

Otomazone, kuruluşundan itibaren müşteriye çözüm odaklı destek vermeyi ilke edinmiştir. Bu doğrultuda sadece aydınlatma armatürü satan bir firmadan ziyade müşterilerimizin enerji geri dönüşümünü en doğru ve verimli şekilde gerçekleştirmesini amaçlamaktadır. Ürünlerimizi özellikle müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirip fiyat ve enerji geri dönüşümünde maksimum avantaj sağlıyoruz. Projelerimizde bütün komponentlerini Almanya’dan ithal ettiğimiz uzun ömürlü ve yüksek verimlilik sağlayan armatürler kullanıyoruz. Gelişen teknolojileri bünyemize hızla entegre edip en verimli LED ürünlerini en son teknoloji otomasyon ürünleriyle destekleyerek enerji tüketimlerini çoğu fabrikada 4’te 1’e kadar düşürüyoruz.  Bu gelişmeler çerçevesinde müşterilerimizin geri dönüşüm sürelerini 2 yılın üstünde olmayacak şekilde planlıyoruz. Devlet destekli VAP projelerine başvuran tüm müşterilerimize projenin başından sonuna her türlü desteği vermeye hazırız.

Zirve’den beklentilerinizi ve genel değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

Enerji geri dönüşümü ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu yatırımlardan biridir. Sektörün öncülerinin yer aldığı bu tür organizasyonların Türkiye için çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Türk sanayicisinin enerjinin verimli olarak kullanılması konusunda nasıl bir yol haritası çizmesi gerektiğinin gösterildiği bu tür organizasyonlar, ülkemizin gelişimine doğrudan katkı sağlamaktadır. Enerji verimliliği çerçevesinde elde edilen katma değer, sanayiye verilen en büyük desteklerden biridir.