Türkiye’de hayata geçirdikleri projeleri ve sundukları teknolojileri anlatan Miura Türkiye Genel Müdürü Hiroyuki Kikkawa, yeni dönem hedeflerini de paylaştı. Kikkawa, hedeflerini şu sözlerle paylaştı: “Yıl sonu hedef ve projelerimiz arasında; sürekli artan doğalgaz birim fiyatları karşısında ve emisyon değerlerini azaltacak teknolojik sistemleri; Türkiye’deki tüm bölgelere ulaşarak enerji analiz etüdleri yaparak bu teknolojiyi tüm bölgelere tanıtmak ve yaymaktır. Firmaların ihtiyacını baz alarak çözüm odaklı iş metodunu uygulamak isteriz.” 

Miura markasının sunduğu ürün ve hizmetlerden bahsedebilir misiniz? 

Miura Türkiye, çevre dostu, yenilikçi, yüksek güvenirlikli, enerji verimliliği yüksek, üstün kalite, servis imkanı ile endüstriyel buhar kazanları sektöründe üretici ve hizmet sağlayıcı bir firma olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Kazan sistemlerinin tesislere sunduğu verimlilik değerleri nelerdir? Özellikle enerji verimliliği konusuna nasıl katkı sağlıyorsunuz? 

Firmalar ile ilk görüşme sağlandıktan sonra Mevcut Kazan dairesinde ücretsiz ölçüm ve analizler yapılmaktadır. Mevcut Kazan dairesindeki Doğalgaz tüketim değerleri baz alınarak Japon mühendisler süpervizörlüğünde hazırlanan enerji verimlilik analizleri ve buhar kullanım simülasyonları ile firmalara ücret talep edilmeden sunuluyor. Elde edilen veriler ışığında optimum seçenekler değerlendirilir ve müşteriler için bir yatırım planı hazırlanıyor. Yapılan plan doğrultusunda teklif veriliyor ve müzakere süreci başlıyor.

Yeni dönemde sektöre sunduğunuz yeni ürünler oldu mu? Sektörlerin beklentileri doğrultusunda hangi teknolojiler üzerine yoğunlaşıyorsunuz? 

Miura Tarafından Mevcutta üretilen ürünler diğer üreticilere kıyasla kullanıcılarına yüksek enerji verimliliği, yüksek iş güvenliği, yüzde 45’e varan alan tasarrufu, yedekleme imkanı, üstün kalitede servis anlayışı, düşük emisyon değerleri ve ful otomasyon kontrol imkanı gibi avantajları sunmaktadır. Miura Global; kazan yakıtında kullanılan doğalgaza alternatif, yakıt sistemleri konusunda Ar-Ge çalışmaları devam etmektedir.

Ağırlıklı olarak hangi sektörler üzerine yoğunlaşıyorsunuz? Sektörlerin talep ve ihtiyaçlarından bahsedebilir misiniz? 

Sektörde buhar kullanan tüm firmalar ilgi alanımıza giriyor. Ağırlıklı olarak; kumaş boyama prosesleri olarak tekstil endüstrisine hizmet sunuyoruz. Sterilizasyon amacı ile ilaç, gıda ve ambalaj endüstrisi ve kimya endüstrisinde yer alıyoruz. Kauçuk ürünlerinde ve imalatında kağıt endüstrisi, gübre endüstrisi gibi daha birçok endüstride de ürünlerimiz kullanılıyor. 

Bu sene yer aldığınız projeler hakkında bilgi verebilir misiniz? Bir uygulama örneğini verimlilik çıktılarıyla bizlerle paylaşabilir misiniz? 

Sektörlerin talep ve ihtiyaçlarını değerlendirdiğimiz zaman belirtilen sektörlerde enerji girdi maliyetleri çok yüksek olduğu için üretilen ürün maliyetleri harcanan enerjiye göre baz alınmaktadır. Bu sebeple Yüksek Enerji verimliliği başta olmak üzere yüksek iş güvenliği ile çalışma imkanı, ani arızalar durumunda buhar akışının kesintiye uğramaması için kazan yedekleme sistemi ve karbon emisyonlarının sıfırlanması kapsamında düşük emisyon değerleri verimlilik çıktıları arasında yer alıyor. 

SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR
Yıl sonu hedef ve projelerinizi paylaşabilir misiniz?

Yıl sonu hedef ve projelerimiz arasında; sürekli artan doğalgaz birim fiyatları karşısında ve emisyon değerlerini azaltacak teknolojik sistemleri; Türkiye’deki tüm bölgelere ulaşarak enerji analiz etüdleri yaparak bu teknolojiyi tüm bölgelere tanıtmak ve yaymaktır. Firmaların ihtiyacını baz alarak çözüm odaklı iş metodunu uygulamak isteriz.


 

Tekirdağ üretim tesisinin buhar ihtiyacı 3 adet 3 ton/h kapasiteli buhar kazanının çoklu kurulumu ile yüksek verimlilikte sağlanmıştır.