Koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık sektörü ne özel medikal transformatör üreten Elektra Elektronik, enerji sistemlerinin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Hastaların durumunu anlık olarak takip eden elektronik cihazlarda oluşabilecek arızalarda hem hastaların hem de sağlık görevlilerinin sağlığını riske sokabiliyor. Bu durumu ortadan kaldırabilecek medikal transformatörler, elektrik şebekesinde oluşabilecek sorunların önüne geçiyor. Bu da hastaneler ve klinikler için hayati önem taşıyor. 
Elektra Elektronik’in bu ileri teknoloji ile hazırlanan medikal transformatör ürünü hali hazırda Türkiye’deki yaklaşık 130 farklı hastane ve klinikte kullanılıyor. Bu hastaneler arasında; başta Yeşilköy Sahra Hastanesi olmak üzere Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü, Mersin Entegre Sağlık Kampüsü, Konya Karatay Şehir Hastanesi, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin tıbbi izolasyon güç paneli ve ameliyathane kontrol paneli sistemlerinde yer alıyor.

KAÇAK AKIMA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR 

Konuyla ilgili açıklama yapan Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, medikal transformatörlerin tüm sağlık kuruluşları için önem taşıdığını belirtti. Şakar ayrıca hastanelerin ameliyathanelerinde hastaların durumunu takip eden çok sayıda elektrik cihaz bulunduğunu hatırlatarak konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Gerek bu cihazlarda gerekse elektrik şebekesinde oluşabilecek arıza durumlarında olası bir kaçak akımdan dolayı hastalar veya sağlık ekibinin zarar görmesinin önlenmesi gerekiyor. Stabil koşullarda düşük sayılan kaçak akım değerleri, operasyon masası gibi kritik koşullarda hayati önem taşıyor. Bu nedenle sağlık kuruluşlarındaki enerji sistemlerinin özel medikal transformatörler ile koruma altına alınması gerekiyor.”