ANKARA (AA) - Dicle Elektrik, koronavirüs (kovid-19) salgını sürecinde herhangi bir enerji kesintisi yaşanmaması adına özel olarak hazırlattığı her biri 150 megavat gücünde 2 mobil dağıtım merkezini hazır halde tutuyor.

Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sorumluluk bölgesindeki yaklaşık 2 milyon abonesine kesintisiz enerji tedariği için çabalayan Dicle Elektrik, büyük çaplı arızalar ve yatırım amaçlı gerçekleşebilecek kesintilerin yanı sıra deprem gibi doğal afetler sırasında ortaya çıkacak acil enerji ihtiyaçlarını da gidermek amacıyla her biri 150 megavatlık özel üretim 2 adet mobil dağıtım merkezini hazır tutuyor.

Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki mobil dağıtım merkezleri, bölgede salgın sebebiyle yaşanabilecek olağanüstü durumlar ile olası büyük çaplı arızalarda kullanılacak.

Öte yandan, mobil dağıtım merkezlerinin biri, azami 50 bin abonenin elektrik gereksinimini karşılayabilecek kapasiteye sahip durumda.. Mobil dağıtım merkezleri, ihtiyaç halinde saha bağlantıları yapılarak, kısa süre içinde devreye sokulabiliyor.