Çin devletine ait tek panel üreticisi olan HT Solar ile anahtar teslim güneş enerji sistemleri alanında faaliyet gösteren DBE Energy, 2022 yılına dönük yeni bir iş birliği yaptı. İmzalanan çerçeve sözleşmesi kapsamında, DBE Enerji’nin 120 MWp’lık panel tedariki, HT Solar tarafından karşılanacak. 

İstanbul Tuzla’daki fabrikasında yıllık 1200 MW güneş paneli üretim kapasitesine sahip olan HT Solar, sayıları her geçen gün artan güneş enerjisi projelerinin çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Şirket, yenilenebilir enerji sektörünün önemli oyuncularından DBE Energy ile yeni bir iş birliğine imza attı. 9 Kasım’da imzalanan anlaşma kapsamında; DBE Energy’nin 2022 yılına dönük 120 MWp’lık güneş paneli tedarikini HT Solar üstlenecek. 

TORUN METAL'DEN YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI TORUN METAL'DEN YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI

"ARTAN TALEBE UYGUN GÜNEŞ PANELLERİ ÜRETİYORUZ" 

HT Solar Yönetim Kurulu Başkanı Robin Xi ve DBE Energy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar tarafından 9 Kasım’da imzalanan anlaşma ile iki şirket arasındaki iş birliğinin hacmi 120 MW’ye ulaşmış oldu. 2016 yılından bu yana Türkiye’den dünyaya güneş paneli sevkiyatını 3 GW’a ulaştırarak hem Türkiye’de hem dünyada daha fazla projenin çözüm ortağı olmaya devam ettiklerini belirten HT Solar Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Kulaç, “Güçlü finansal yapımız, kaliteli üretimimiz ve yüksek kapasitemizle giderek artan talebe uygun güneş panelleri üretmeyi sürdürüyoruz. Sektörün öncü oyuncusu olarak yenilenebilir enerji pazarında faaliyet gösteren firmaların çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz güçlü iş birliklerini artıracağız” diye konuştu.