Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yürütülecek proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve ilgili kurum temsilcileri İslahiye'ye bağlı Örtülü Kırsal Mahallesi'nde incelemede bulundu. 

“ÇİFTÇİLERİN GELİRİ 4 KAT ARTACAK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Vali Gül, “Gaziantep’in İslahiye ilçesinde geçmiş yıllara göre farklı gelişmeler yaşanıyor. Öncelikle Kılavuzlu Barajı’nın ödeneği sembolikti. Bu sene ise ödenekler yükseltildi. İkincisi hükümet politikası olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başkanlığında Türkiye genelinde sulama projelerine ek kaynak aktarıldı. Bundan bu proje de yararlandı. Üçüncüsü ise Kılavuzlu'nun 3'üncü etabı 150 bin dönüm ve bu elektrik enerjisiyle çalışıyor. Bu durum sulama açısından verimli olmamasına neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güneş enerji sistemini hayata geçireceğiz. Bu sistem sayesinde arazi kendi kendine sulayacak ve çiftçiden ek bir ücret alınmayacak. Araziler iki kat daha verimli ve bu sayede çift ürün alınabiliyor. Katma değer getirecek ürünler ekilebilir. Dolayısıyla buradaki çiftçilerin geliri 3-4 kat artacak. Buradaki yaşayanlar daha mutlu olacak."

SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR

“TOPRAĞI SUYLA EN UYGUN MALİYETLE BULUŞTURMAK GEREKİYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Koronavirüs salgınıyla birlikte gıda sorunu milli güvenlik konusu haline geldi. Hızlı bir şekilde gıda konusunda kendimize yetmemiz gerekiyor. Toprağı suyla en uygun maliyetlerle buluşturmamız önem arz ediyor. Tam da bu konu için buradayız. Valimiz bütün teknik birimleri koordine ediyor. Güneşi, rüzgarı 2002 öncesinde enerjiye dönüştürememiştik. Yeni dönemde çok hızlı bir şekilde çiftçiyi rahatlatmamız gerek. Bunun için en büyük maliyet olan elektrik işini halletmeliyiz. Pompajla olan her kısımda güneş enerjisini başlatıyoruz." (AA)