Fronius International GmbH’nın Solar elektronik bölümü müdürü Martin Hackl: “Primo GEN24 Plus bizim ilk tek fazlı hibrit inverterimiz ve böylelikle 24 saat güneş vizyonumuza ulaşmak için yeni bir kilometre taşı. Hedefimiz, tüm ürün kullanım süresi boyunca sürdürülebilirliğe dair tüm noktaları dikkate alan, çok yönlü ve kompakt bir All-in-One inverter geliştirmekti.” diyerek, Fronius yenilikleri konusundaki yüksek beklentileri dile getiriyor. “Primo, enerji, depolama, mobilite, ısıtma veya soğutma sektörlerini birleştirmek için sayısız açık arabirimler öngörmektedir. Cihazımızı, uzun yıllar boyunca fotovoltaik tesisin maksimum verimle çalışması için, geleceğe hazır teknolojilerle donattık.” 

DEPOLAMA VE ACİL AKIM BESLEMESİ SAYESİNDE ARTI DEĞER 

Gündüz elde edilen güneş enerjisini geceleri kullanmak, üretilen enerjinin kişisel olarak kullanılma oranını yükseltmekte ve ana şebekeden bağımsızlığı artırmaktadır. Bu sebeple Primo GEN24 Plus ev depolama sistemleriyle

uyumludur ve yüksek şarj ve deşarj gücüyle öne çıkmaktadır. Geliştirilmiş Multi Flow Technology eşzamanlı enerji akışı sağladığı ve bunları akıllı bir şekilde yönettiği için, maksimum enerji verimi mümkün kılmaktadır. Fotovoltaik tesisin baştan itibaren mi yoksa sonradan mı bir depoyla donatıldığının da bir önemi yoktur; gerekli olan her şey, inverterde zaten mevcuttur. 

PV POİNT: AKÜSÜZ TEMEL ACİL AKIM BESLEMESİ

GEN24 Plus’da bir yenilik de PV Point’dir: Acil akım durumları için donanımlı bir priz. Bu priz, akü olmadan da ilk başta temel acil akım beslemesi sağlamaktadır. Böylelikle laptop, akıllı telefon veya küçük dondurucular gibi vazgeçilmez cihazlar çalıştırılmaya devam edilebilmektedir. 

TAM FONKSİYON KAPSAMLI KOMPLE YEDEKLEME

Bir enerji deposu mevcutsa, Primo komple bir yedekleme imkanı sunmakta ve tüm hane için acil akım temin etmektedir. GEN24 Plus sayesinde acil akım durumunda bile güncel üretilen akımı kullanmak ve gerekirse fazlalığı aküye depolamak mümkündür.

PARALEL İŞLETİM SAYESİNDE DAHA FAZLA DEPO KAPASİTESİ

Modüler yapılı BYD Battery-Box Premium HVS/HVM’le paralel işletim, GEN24 Plus ile kombinasyon durumunda 57,96 kWh’ye kadar depolama kapasitesi mümkün kılmaktadır. Bu şekilde ticari uygulamalar için depolama çözümleri, elektrikli filo parkları için akıllı şarj çözümleri veya dizel işletimi acil akım ünitesi için uygun ve sürdürülebilir bir alternatif sağlanabilmektedir. 

ESNEK SİSTEM TASARIMI VE MAKSİMUM ELEKTRİK ÜRETİMİ

Fronius’un SuperFlex Design’i FV tesis düzenlemesinde mümkün olan en üst seviyede özgürlük garanti etmekte ve Active Cooling Technology’sini daha da ileriye taşımaktadır. Primo GEN24 Plus asılı, yatay veya bir montaj açısına, araya, içeriye veya dışarıya monte edilebilir. Hava çevreden çekilmekte ve yenilikçi soğutma kanatçıkları üzerinden dışarıya verilmektedir. Böylelikle Primo, yüksek sıcaklıklarda bile daima serin bir başlığı korumakta ve tam kapasite performans sağlamaktadır. Bunun sonucunda da inverterin adeta kalbi olan hassas güç elektroniği, Hotspot diye adlandırılan sıcak noktalardan korunmakta ve kullanım ömrü uzamaktadır.
 
Primo GEN24 Plus’un DC giriş gerilim aralığı 65 Volt’tan başlamakta ve 600 Volt’a kadar uzanmaktadır. Böylelikle de üç modülden bile itibaren demetler yapılabilmektedir. Ayrı bir pil girişi ve standart olarak mevcut olan iki Maksimum Güç Noktası, girintili, çatı çıkıntılı ve dış cephe modülleri veya garaj çatıları gibi kombinasyonlara sahip karmaşık çatı alanlarında bile çok sayıda imkan sunmaktadır. Ayrıca Dynamic Peak Manager’in gölgelendirme toleranslı algoritması, maksimum verişim sürekli hesaplanmasını sağlamaktadır.    

KOLAY MONTAJ VE PİYASADAKİ EN İYİ SERVİS KONSEPTİ

Tüm Fronius GEN24 Plus inverterleri Push-in yaylı klemansler, hızlı kilitli vidalar ve sevilen kolay duvar montaj sistemi sayesinde hızlıca monte edilebilmektedir. Fronius, kolay bir devreye alma, gerçek zamanlı bir tesis görüntüleme ve daha da hızlı bir servis hizmeti için tesisatçılara, servis teknisyenlerine ve kullanıcılara, Solar.start, Solar.web ve Solar.SOS sayesinde, akıllı telefon veya tabletle daima ve her yerde kullanıma hazır olan üç kullanıcı dostu uygulama sunmaktadır. 

Fronius, pratik platin değişimi ve piyasadaki en iyi servis hizmeti ile yıllardır öndedir. Elbette GEN24 Plus cihazlarında da tekli parçaların kolayca değiştirilmesi veya ek donatım temin edilmesi mümkündür. Servis teknisyeni, küçük arızalarda Solar.web üzerinden uzaktan erişim imkanına sahiptir ve tüm tesisler için otomatik bir servis bildirimi alır. Böylelikle uzaktan bile servis müdahalesi için hazırlık yapabilmekte, gerekli parçaları sipariş edebilmekte ve sonrasında yerinde mükemmel bir servis hizmeti sunabilmektedir. Bu durum, özellikle zaman ve masraf bakımından verimlidir ve müşteri memnuniyeti sağlar.

YAKINDA DAHA FAZLA GEN24 EKLENECEK

Fronius GEN24 ailesine Nisan ayında yeni üyeler katılacaktır. Üç fazlı Symo GEN24 Plus 3.0, 4.0 ve 5.0 kW gibi daha küçük güç sınıflarında da sunulacaktır. Dolayısıyla GEN24 ailesi 3.0 ila 10.0 kW arası tüm güç yelpazesini kapsayacaktır.