Dijitalleşmenin önem kazandığı şu dönemde internet güvenliği ve antivirüs çözümleri sağlayan Eset Türkiye, covid-19 salgını sürecinde kilit rol oynadı. Süreci nasıl yönettiklerini sorduğumuz ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, “Şirket içi toplantılarımızı online olarak gerçekleştiriyoruz. Yeni bir B2B-B2C altyapısına geçiş yapıyoruz. Bununla birlikte sitelerimizin becerilerini arttırarak uzaktan bayi ve müşterilerimizin beklenti ve isteklerine cevap verebilmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda bu süreçte bayi ve müşterilerimize webinarlar düzenleyerek, ürünlerimize yönelik hakimiyet ve yetkinliklerini yükseltmenin yanı sıra yeni konularda da bilinçlenmeyi arttırmaya çalışıyoruz.” dedi.   

TENNİK ALTYAPIMIZ UZAKTAN ÇALIŞMA ORTAMINA HIZLI GEÇMEMİZİ SAĞLADI 

ESET olarak bireylere ve kurumlara; antivirüs, internet güvenliği, kurumsal uç nokta güvenlik programları, veri kaybını önleme yazılımları (DLP), şifreleme çözümleri, çift faktörlü koruma yazılımları gibi geniş yelpazede dijital güvenlik çözümleri sunuyoruz. 52 kişilik personelimizle siber güvenlik konusunda Türkiye’nin en geniş kadrosuna sahip özel şirketiz. Yaptığımız iş, kendi içerisinde ekip çalışmasını gerektirdiği gibi geniş bir kanal yapısını ve desteğini de barındırıyor. Müşterilerimize ağırlıklı olarak bayi ve toptancı kanalımız üzerinden ulaşıyoruz. Fiziksel olarak sahada olamamanın eksikliğini hissetsek de koronavirüs sürecinde, tüm iş yapımızı ve personelimizi evden çalışacak şekilde organize ettik. Bu sürece şanslı yakalandığımızı söyleyebilirim. Teknik altyapımız ve hizmet verdiğimiz iş kolumuz, uzaktan çalışma biçimine hızlıca geçmemize imkân verdi. Tüm ofis olarak bu biçimde daha önce çalışmamış olsak da yeni duruma hızla adapte olduk. Zaten dijital çalışan ve güvenli dijitalleşmeyi destekleyen ürünler sunuyoruz. Bu süreçte şirketler de özellikle uzaktan çalışma aşamasında dijital güvenliğin ne kadar önemli olduğunu daha iyi algılamış oldu. Müşterilerimize, ürünlerimizi nakliye sorunu olmadan, online olarak satın alabilecekleri bir altyapı hizmetini uzun yıllardır sunuyorduk, doğal olarak bu hizmet daha da öne çıktı. Teknik servis problemlerini ise kişisel ve kurumsal sistemlere uzaktan bağlanarak çözüyoruz. Teknik kadromuz, telefonları başında normal mesaisini sürdürüyor, uzaktan çalışmaya uyarladığımız santralimiz vasıtasıyla herkese her yerden ulaşabiliyor. 

KURDUĞUMUZ DÜZEN İLE SORUNSUZ OLARAK ÇALIŞIYORUZ 

Kurduğumuz düzen çalışıyor. Dolayısıyla bu şekilde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz. Kadromuzu da koruyoruz. Önümüzdeki dönemde, bu haliyle geniş ölçüde sorunsuz olarak çalışabileceğimizi ön görüyoruz. Tabii burada en öne çıkan sıkıntı, yavaşlayan ekonomik aktiviteler nedeniyle piyasadaki alıcıların azalması. Bunun bize ve bayi / kanal yapısına etkisini ve bu durumun hangi yöne evrileceğini yakın zaman içinde göreceğiz. Bir de elbette herkesi ilgilendiren ve hepimizi etkileyen belirsizlik sorunu var. Bu süreçte doğru zannettiğimiz önlemleri almaya çalışıyoruz Bunun olumlu veya olumsuz sonuçlarını da kuşkusuz yaşayarak göreceğiz. 

WEBİNARLAR DÜZENLEYEREK BİLİNÇLENDİRMEYİ ARTIRIYORUZ 

Bulut sistemlerini kullanıyoruz. Her yerden her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Şirket içi toplantılarımızı da online olarak gerçekleştiriyoruz. Yeni bir B2B-B2C altyapısına geçiş yapıyoruz. Bununla birlikte sitelerimizin becerilerini arttırarak uzaktan bayi ve müşterilerimizin beklenti ve isteklerine cevap verebilmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda bu süreçte bayi ve müşterilerimize webinarlar düzenleyerek, ürünlerimize yönelik hakimiyet ve yetkinliklerini yükseltmenin yanı sıra yeni konularda da bilinçlenmeyi arttırmaya çalışıyoruz.  

YENİ SEYAHAT PLANLARI YAPIYORUM 

Günümün yüzde 70’i işi takip etmekle geçiyor. İş hayatımız devam ediyor, şirkette olmaktan büyük farkı yok açıkçası. Sadece dışarıya çıkmamanın eksikliğini hissediyorum. Özel hayatımda eşimle seyahat etmeyi seviyorum. Ama ne yazık ki, seyahat planlarımız da ertelendi. Yine de gezme imkanı olduğunda önümüzdeki dönemde yapabileceğimiz seyahatleri planlamaktan keyif alıyorum. Bu arada evde de düzenli olarak spor yapıyorum ve öğün sayısını günde ikiye düşürdüm. Bu sayede 6 kilo verdim, hem de hergün bir çikolata ve kahve tüketmeyi sürdürerek. 

NAKİT AKIŞI DOĞRU YÖNETİLMELİ 

Genel olarak kendime iyi bakmaya çalışan biriyim ama bu süreç hayatın ve sağlığın değerini bir kez daha göstermiş oldu. Neyin değişeceğini hep birlikte yaşayarak öğreneceğiz ama ekonomik tarafa baktığımızda şu dönemde nakit akışını doğru yönetebilmenin her zamankinden daha öne çıktığını söyleyebilirim. Finansmanını iyi planlayamayan veya borçlanarak büyümeyi tercih etmiş pek çok firmanın güven kaybedebileceği ve tasfiye olabileceği endişesi taşıyorum.