Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Ekonomi Reformları Eylem Planı açıklandı. Açıklamaya göre eylem planı 10 ana başlıktan oluşuyor. Enerji sektörüyle ilgili de kritik düzenlemeler yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Enerji sektörünü çok yakından ilgilendiren önemli reformların tamamının 31 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor” dedi. Söz konusu takvime göre Ekonomi Reform Paketi kapsamında belirlenen tüm eylemler 2023 yılının Mart ayına kadar tamamlanacak. Enerji sektörüyle ilgili reformlar ise 31 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ DESTEKLERİ KAPSAMINA DAHİL EDİLECEK KURUMLAR 

Reform takviminde yer alan 4.1.e. numaralı eylem ile Enerji Verimliliği Kanunu’nda yapılacak değişiklikle binalar ile tarım ve hizmet sektörleri de enerji verimliliği destekleri kapsamına dahil edecek Kanun düzenlenmesinin 31 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

ENERJİ DEPOLAMA MEVZUATI TAMAMLANACAK 

Enerji depolama tesislerinin kurulmasına ilişkin mevzuatın 30 haziran’a kadar tamamlanması gündemde yer alıyor. Reform takviminde yer alan 4.1.f. numaralı eylem ile elektrik enerjisi depolama tesislerinin kurulmasına yönelik yasal altyapının ikincil mevzuatta yapılacak düzenlemeler ile 30 Haziran 2021 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ SARJ ALTYAPISI HAYATA GEÇİRİLECEK

Reform takviminde yer alan 4.4.F. numaralı eylem ile elektrikli araç şarj altyapısı hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Kanun, Cumhurbaşkanı Kararı ve ikincil mevzuatta yapılacak düzenlemelerin 31 Aralık 2021 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.