Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye'deki ve dünyadaki tüm spor kulüplerine rol model olacak bir adım atan Galatasaray ile elektrik dağıtım ve perakende satış sektörünün önde gelen  şirketi Enerjisa Enerji tarafından İstanbul Seyrantepe'deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı'nın çatısına kurulan güneş enerjisi santrali üretime devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında 10 bini aşkın güneş paneli ile üretime başlayan santral, kurulu gücü bakımından dünyanın en büyük stadyum üstü güneş enerji santrali ünvanı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek tarihe geçti. Spor kulüplerine rol model olacak GES tesisi sayesinde stadyum kendi elektriğini kendi üreterek enerji tasarrufu anlamında iyi bir örnek teşkil edecek. 

YENİLENEBİLİR ENERJİDE DEPOLAMA TEKNOLOJİSİ YENİLENEBİLİR ENERJİDE DEPOLAMA TEKNOLOJİSİ

YILDA 4 BİN 650 MWh ELEKTRİK ÜRETECEK

Tamamen yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneşten elektrik üretimi sağlayacak tesis, her yıl yaklaşık 3 bin 250 Ton CO₂ salımını engelleyerek 200 bin ağacın 25 yılda atmosferde temizleyebileceği sera gazının atmosfere salınmasını önleyip tabiatın korunmasına katkıda bulunacak. 4,2 MW kurulu güç kapasitesi ile dünyadaki stadyumlar içerisinde en büyük kapasiteli güneş enerji santrali olma niteliği taşıyan tesisin bakımı da 10 yıl boyunca Enerjisa Enerji tarafından yapılacak. . 

KULÜBE 25 YIL SONUNDA 1 MİLYAR TL'DEN FAZLA KATKI SAĞLAYACAK

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretilen enerjiyi kullanmanın öneminin bilincinde olduklarını belirterek, "Geleneği umut olan bizler, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Dünyada bir futbol stadyumunun çatısı üzerine uygulanmış 'kurulu gücü bakımından en büyük' Güneş Enerjisi Santrali olan bu tesis, aynı zamanda Türkiye'de bir stadyum çatısı üzerinde Performansa Dayalı İş Modeli'yle hayata geçirilmiş ilk projedir. Galatasaray Spor Kulübü'ne ömrü boyunca 1 Milyar TL'den fazla katkı sağlayacak projemizde emeği geçen herkese, Enerjisa'ya ve bilhassa bir önceki Başkanımız rahmetli Mustafa Cengiz ve yönetimine teşekkür ederim" diye konuştu. 
.

SPOR CAMİASINA ÖRNEK OLACAK BİR PROJE

Enerjisa Enerji CEO’su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar ise, Galatasaray ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Stadyumu'nda hayata geçirdikleri projenin ülkemize ve doğaya katkı sağlamak anlamında en iyi örneklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Türk sporunun finansal sürdürülebilirliğine de büyük katkı sunacağına inandığımız bu projenin spor camiasına da örnek olacağımızı düşünüyorum.  Galatasaray ve Enerjisa Enerji'nin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan değerin 'Guiness Rekorlar Kitabı'na' girmesi de bizi ayrıca mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.