Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, ekim ayı doğal gaz ithalat rakamlarını paylaştı. Ekim ayı içerisinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 oranında arttığını belirten kurum, rakamın 4 milyar 41 milyon metreküp olduğunu belirtti. 

DOĞAL GAZ PİYASASI SEKTÖR RAPORU EKİM AYINI AÇIKLADI 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu"na göre ithalat rakamlarıyla ilgili verileri paylaştı. Verilere göre ithal edilen doğal gazın yaklaşık 3 milyar 245 milyon metreküpü boru hatlarıyla, 795 milyon metreküpü de sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri aracılığıyla gerçekleştirildi. Bu dönemde, boru hatlarıyla yapılan doğal gaz ithalatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36,2 artarken, LNG ithalatı yüzde 2,5 yükseldi. En çok doğal gaz ithal edilen ülkelerin başında 2 milyar 45 milyon metreküp oranıyla Rusya yer aldı. Ardından Azerbaycan ve Cezayir geldi. 

SANTRALLERİNİN GAZ TÜKETİMİNDE YÜZDE 85,5 ARTIŞ 

Elektrik santrallerinde doğal gaz tüketimiyle ilgili yüzde 85,5 artış yaşandı. Oran 1 milyar 451 milyon metreküp seviyesine çıktı. Konutlardaki tüketim ise yüzde 2,4 azaldı. Tüketilen rakam 380 milyon metreküpe düştü. OSB’lerde de doğal gaz tüketimi yüzde 5 oranında arttı ve 322 milyon metreküp oldu.  Türkiye'nin doğal gaz stok miktarı ise yüzde 5,9 düşüş yaşadı. Stok miktarı 3 milyar 260 milyon metreküpe geriledi. (AA)