Önce karbon doruk noktasını aşıp daha sonra karbon nötr aşamaya ulaşma hedefi peşindeki Çin’de yerleşik yenilenebilir enerji kapasitesi, bu yılın ilk dört ayı içinde hızlı bir büyüme kaydetti. Ulusal Enerji Dairesi verilerine göre, ocak-nisan döneminde rüzgar enerjisi kapasitesi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17,7 oranında sıçrama yaparak 340 milyon kilovata erişti. Öte yandan güneş enerjisi tesisleri, yine aynı kıyaslama dönemlerinde yüzde 23,6 oranında artarak 320 milyon kilovatlık bir kapasiteye ulaştı.  

Enerji Dairesi verileri, nisan ayı sonu itibarıyla ülkenin toplam yerleşik enerji üretim kapasitesinin, bir yıl öncesinin aynı dönemine kıyasla yüzde 7,9 oranında yükselerek yaklaşık 2,41 milyar kilovata yükseldiğini gösteriyor.

Çin, karbondioksit emisyonu doruğuna 2030 yılında varıp karbon nötr duruma da 2060 yılında ulaşma hedefini açıklamıştı. Bu bağlamda ülke, enerji üretim yapısını da aynı doğrultuda geliştirmek için yenilenebilir enerji alanında hızla ilerliyor. Nitekim geçen yıl açıklanan eylem planına göre, fosil olmayan enerji tüketiminin payını, 2030 yılında  yüzde 25’e çıkaracak.
 

FUSKA’NIN YENİ PROJESİNDE FİLİBİZİTE AŞAMASI BİTTİ FUSKA’NIN YENİ PROJESİNDE FİLİBİZİTE AŞAMASI BİTTİ