CHEP, tedarik zincirine yönelik 60 ülkede çözümler sunuyor. Eylül 2020 yılında beş yıllık sürdürülebilirlik programını başarıyla tamamlayan CHEP, rejeneratif tedarik zincirlerine öncülük etmeyi hedefliyor. Hedefine ulaşabilmek içinse daha iddialı bir programı uygulamayı hayata geçirdi.  Bu yeni program, Paris İklim Anlaşması ve şirketin tedarik zincirine ilişkin bilimsel temelli karbon emisyonları hedefi ile uyumlu 1.5°C derecelik bir iklim geleceği sözü içeriyor. CHEP, bu hedef doğrultusunda tüm faaliyetlerinde karbon nötr hale geldiğini açıklamaktan mutluluk duyuyor. 

SIFIR KARBONLU ÜRÜNLER İÇİN YENİ ORTAKLIKLAR 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHEP CEO’su Graham Chipchase, “Dönüm noktası niteliğindeki bu başarımızdan dolayı gurur duyuyorum. İşimiz burada bitmiyor. Önümüzdeki en önemli zorluk, müşterilerimizi ve tedarikçilerimizi kendi çalışmalarında karbon sıfır hale gelmeye teşvik etmek. Tedarik zincirimizin tamamını karbonsuzlaştırma hedefine ulaşmak için yeni ortaklıklar geliştireceğiz. Döngüsel ekonomiyi ve mevcut en iyi düşük veya sıfır karbonlu ürün desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

KARBON TELAFİSİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ 

Döngüsel ekonominin öncüsü CHEP, 2015 ve 2020 yılları arasında gerçekleştirdiği önemli miktardaki emisyon azaltımı da dahil, son 70 yıl içinde karbon emisyonlarını azalttı. Karbon emisyonlarının azaltımı bakımından bulunduğu lider konuma rağmen net sıfır emisyon hedefine ulaşmak ancak karbon telafisi inisiyatiflerinin sayesinde mümkün olacak. CHEP bu doğrultuda; Uruguay’da vasfını yitirmiş meraları yeniden ağaçlandırarak, yüksek kaliteli Doğrulanmış Karbon Standardı (VCS) onaylı karbon kredileri sağlayan yeniden ağaçlandırma projelerine yatırım yapıyor.  

ENERJİNİN YÜZDE 70’İNDEN FAZLASINI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN TEMİN ETTİ 

Yenilenebilir enerji satın alımı ile net emisyonları sıfıra indirilmesinin önemli bir yoludur. CHEP, geçtiğimiz yıllarda faaliyet gösterdiği bölgelerin çoğunda doğrudan yenilenebilir enerji satın almak için önemli çalışmalar gerçekleştirdi. 2020 yılında tedarik ettiği enerjinin yüzde 70’inden fazlasını yenilenebilir kaynaklardan temin etti. Şirket, geri kalan enerji ihtiyacı için dünya genelinde Enerji Nitelik Sertifikaları alıyor. Bu sertifikalar, belirli miktarda MW/h elektriğin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini gösteriyor.