Rüzgar ve diğer yenilenebilir enerji sistemlerinin yüzdesi, enerji üreticileri arasında arttıkça entegre kontrol sistemleri açısından siber güvenlik çok daha önemli ve acil bir konu haline geldi. Rüzgar enerjisi sektörünün sahip olduğu bilgi teknolojisi (BT) ve operasyonel teknoloji (OT) sistemleri her geçen gün daha fazla saldırıya maruz kalmakta olup sektörün siber suç saldırılarına karşı sistemlerini güvenceye alma zamanı çoktan geldi.

Altyapıların dijitalleştirilmesi ve sıcaklık, tork, titreşim, kablolama ve muhafaza bütünlüğü gibi IIoT sensörlerin her geçen gün daha fazla benimsenmesi ile geleneksel BT/OT operasyonel hiyerarşisi birbirine yaklaşıyor. Geleneksel siber güvenlik yöntemleri ve ana akım BT ürünleri ICS ortamlarına dönüşmediği için rüzgar enerjisi sektörü açısından bu yaklaşım daha fazla güvenlik riski doğurmaktadır.
Ayrıca rüzgar enerjisi endüstrisinin tehdit ortamı genişleme göstermiş olup kritik altyapıları fidye yazılımlarına, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer siber saldırılara karşı son derece savunmasız durumdadır.   Kritik altyapı ve OT ortamları için uygulanan farklı saldırılar, rüzgar santrali sistem kararlılığı, enerji piyasası operasyonları ve şebeke güvenilirliği gibi çeşitli açılardan güç sistemlerinde bozulmalar meydana gelmesine sebep olabilir.

Rüzgar enerjisi kuruluşları, elektrik şebekesi altyapılarına yatırım yaparken ve iyileştirirken, rüzgar tesislerinin güvenli, tutarlı ve kesintisiz çalışmasını sağlamak için güvenliği artırmalıdır.    Siber tehditlere ve güvenlik açıklarına ilişkin öngörülerde bulunarak kuruluşlar, BT ve OT varlıklarını hem iç hem de dış tehditlere karşı savunabilir ve koruyabilir.
Kritik iş süreçlerinde herhangi bir kesinti meydana gelmeden söz konusu cihazları tehditlere karşı sürekli ve pasif olarak izlemek amacıyla rüzgar ve enerji sektörünün OT/ICS ağlarında görünürlüklerini artırması son derece önemlidir.

KAPSAMLI OT ve IoT AĞ GÜVENLİĞİ ÇÖZÜMÜ İHTİYACI

Rüzgar enerjisi sistemlerinin sahip olduğu tam kapsam, endüstriyel ağın sürekli izlenmesini, yönetişim ve uyumluluğun sürekli ölçülmesini ve IoT cihazları ile makinelere kadar uzanan kapsamı da içermelidir.

MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM

SCADAfence PLATFORMU

Rüzgar Enerjisi Endüstrisi için Güçlü OT Güvenliği

SCADAfence Platformu, sektördeki kaydedilen en yüksek algılama ve en düşük hatalı pozitif oranlarıyla beraber tüm kullanıcılar için uygun bir toplam sahip olma maliyetini (TCO) koruyan ödüllü bir çözümdür.

SCADAfence PLATFORMUNUN DİĞER FAYDALARI

Tam Görünürlük - Tıpkı karanlık bir odada ışığı açmak gibi OT ve IoT ağlarınız için görünürlük elde edin. Platform, ağ güvenliği hijyeninizi geliştirip potansiyel saldırı vektörlerini açığa çıkarırken kuruluşunuzun tüm cihazlarınızı ve bunlarla iletişim kurma yöntemlerini görmesine yardımcı olur.

Otomatik Varlık Yönetimi - Kuruluşunuzun günlük süreçlerine ve operasyonlarına müdahale etmeyen, gerçek zamanlı, otomatikleştirilmiş, doğru, varlık yönetimi hizmeti alın.

Gerçek Zamanlı Tehdit Tespiti - Tehlike göstergelerini gerçek zamanlı olarak ancak pasif bir şekilde tespit edin ve siber ölüm zinciri üzerindeki bu saldırının belirtilerini çok daha erkenden elde edin.

Anında Yanıt - Mevcut güvenlik kontrolleri ve SecOps prosedürleriyle sorunsuz bir şekilde bütünleşerek tehditlere anında yanıt verin.

Risk Azaltma - Mevcut ağınızı veya altyapınızı değiştirmeden riskinizi anında azaltın.

Uzaktan Erişim Güvenliği - Uzaktan erişim bağlantılarında tam görünürlük elde edin. Kullanıcının profilinin dışında kalan veya doğası gereği kötü amaçlı olan kullanıcı etkinliklerini izleyin ve tespit edin.


 
Wind Farm Deployment


SCADAfence YÖNETİŞİM PORTALI

Rüzgar Enerjisi Endüstrisi için Doğru Yapılan IT / OT Yönetişimi

SCADAfence Yönetişim Portalı, uyumluluğu ölçer ve tüm sitelerde zaman içinde kaydedilen ilerlemeyi izler. Tüm boşlukları ve tıkanıklıkları tanımlar ve kullanıcıların kurumsal güvenliklerini geniş ölçekte geliştirmek için sistematik stratejiler oluşturmasına yardımcı olur.  Portal sayesinde  BT ve OT departmanları kurumsal politikalara ve OT ile ilgili düzenlemelere kurumsal uyumu merkezi olarak tanımlayabilir ve izleyebilir.  Çözüm kolayca dağıtılır, müdahaleci bir nitelik taşımaz ve herhangi bir rüzgar enerjisi sahasında sürecin kullanılabilirliğini tehlikeye atmaz.


Distributed Remote Architecture  - Wind Farms

SCADAfence IoT GÜVENLİĞİ

Kapsamlı Rüzgar Enerjisi Endüstrisinin IoT Cihazları ve Makinalarına Genişletme

SCADAfence, rüzgar enerjisi sektöründe karşılaşılan IoT güvenlik zorluklarını IoT uç nokta orkestrasyonu ve yönetimi açısından yenilikçi, merkezi bir platform ile ele almak üzere benzersiz bir çözüm sunar. Bu noktada arızalı veya karantinaya alınmış yüzlerce IoT cihazı ile uğraşmanıza gerek kalmaz ve IoT cihazlarınızdaki tüm güvenlik sorunlarını tek tıkla yönetebilir ve giderebilirsiniz. Ek olarak IoT cihazlarınız tehlikeye atılmadan önce dahi IoT cihazlarınıza maruz kalma durumlarını proaktif olarak tespit edebilirsiniz. Çözüm, merkezi düzenleme gerçekleştirir ve aracı gerektirmez.   Çözüm, çalışanlarınızı güvende ve üretken tutarken size zaman kazandırır.

MÜŞTERİLERİMİZ BİZİ NEDEN SEVİYOR?

SCADAfence, Gartner'ın Peer Insights İnceleme Platformunda En Yüksek Müşteri Memnuniyeti Derecesine Sahip
 


SCADAfence, Akıllı Şehir teknolojilerine devam etme ve benimseme becerilerimizi geliştirmekle kalmıyor. Aynı zamanda OT altyapımızı dijitalleştirirken güvenli bir şekilde çalışmamıza izin verecek.”

Akira Sugawara, Mitsui Fudosan

"SCADAfence sayesinde üretim ortamımızı Endüstriyel IoT çağına taşırken kendimizi güvende hissediyoruz."

Itzik Baruch, VP Technical Services,
Taro Pharmaceuticals


 

ÖDÜLLERE LAYIK

ENDÜSTRİ ÖDÜLLERİ


OT ve IoT SİBER GÜVENLİĞİ İÇİN; SCADAfence 

SCADAfence, OT ve IoT siber güvenliğinde küresel teknoloji lideridir.  SCADAfence platformu, karmaşık OT ağlarına sahip kuruluşların siber riskleri ve operasyonel tehditleri azaltarak endüstriyel IoT'nin faydalarını benimsemelerini sağlar. Müdahaleci nitelik taşımayan bu platform, büyük ölçekli ağların tam kapsamını sağlarken, minimum yanlış pozitif ile sınıfının en iyisi algılama doğruluğu, varlık keşfi ve yönetişimini sunar.

2020 yılında Gartner “Cool Vendor” ödülünü kazanan SCADAfence, Avrupa'nın en büyük üretim tesisi de dahil olmak üzere dünyanın en karmaşık OT ağlarından bazılarına proaktif güvenlik ve görünürlük sağlar.  SCADAfence, üretim, bina yönetimi ve kritik altyapı endüstrilerindeki kuruluşların güvenli, güvenilir ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlar.