Dünyanın lider endüstri kuruluşlarından Atlas Copco, sektörün gelişimi için gerçekleştirdiği AR-GE çalışmaları kapsamında devrim niteliğinde ürettiği ilk silindirik yapılı nem giderici “Cerades” teknolojisini duyurdu. Atlas Copco, geliştirdiği Cerades teknolojisi dünyanın ilk katı, seramik nem gidercisi özelliğine sahip. Bu teknoloji sayesinde iyileştirilmiş enerji verimliliği, daha düşük servis masrafı ve daha çevreci gibi avantajları bir araya getiriyor. Ayrıca basınç düşüşlerini yüzde 70'e varan oranlarda azaltarak önemli ölçüde daha iyi hava kalitesi sunuyor. Atlas Copco, uzun ve kapsamlı Ar-Ge çalışmaları neticesinde ilk katı nem giderici “Cerades” teknolojisini geliştirdi. Bu sayede de sektöre farklı bir boyut kazandırdı. Basınçlı hava kurutucuları için devrimsel nitelikte olan, patentli nem giderici Cerades teknolojisi, iyileştirilmiş enerji verimliliği, daha düşük servis masrafı ve iyileştirilmiş çevresel faydalarla birlikte basınç düşüşlerini yüzde 70'e varan oranlarda azaltarak önemli ölçüde daha iyi hava kalitesi sunuyor. 

CERADES TEKNOLOJİSİ DAHA İYİ PERFORMANS SUNUYOR 

Atlas Copco Türkiye Endüstriyel Hava Kompresörleri Bölüm Müdürü V.Özgün Şenol, Cerades teknolojisinin kurutucu performansıyla ilgili olarak bir sektördeki bakış açısını değiştirdiğine vurgu yaptı. Şenol teknolojiyi şu sözlerle anlattı. “Cerades, sadece basınçlı havadaki nemin azaltılmasına yönelik inovatif bir çözüm değil. Ayrıca basınçlı hava çözümüne kapsamlı bakış açısı sunmasının bir örneği. Desikkantlı kurutucuların yapısında uzun yıllarda herhangi bir değişik yaşanmıyor. Yeni patenli Cerades ise her seviyedeki geleneksel nem gidericiden daha iyi performans gösteriyor.” dedi.

ULAŞIM SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇALIŞMA İMKANI 

Cerades'in temsil ettiği teknolojik ilerleme; Atlas Copco’nun, nem gidericilerin tasarımını, verimliliğini ve performansını büyük ölçüde iyileştiren bir Ar-Ge projesi olarak dikkat çekiyor. Titreşim dirençli Cerades nem giderici, ulaşım sektörü gibi titreşim yoğun olduğu uygulamalarda sorunsuz kurulum ve sürdürülebilir çalışma imkânı sunuyor. 

Basınçlı havanın desikkantlı kurutucudan geçerken akışını kolaylaştırarak önemli ölçüde enerjiden tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanan Cerades, konveksiyonel desikkant kurutucularda bulunan birbirinden ayrı binlerce tanecik arasından yol açmanın aksine; silindirik, katı desikkantlardan doğrudan geçerek farkını ortaya koyuyor. Böylece karşı direnci olmayan basınçlı hava, kurutucudan geçerken daha düşük basınç kaybı ve kurutucudan kaynaklı enerji maliyetinin önemli ölçüde azalmasını sağlıyor.  

Cerades sunduğu yapısal bütünlük ve uzun ömrü sayesinde çözüm ortaklarına hem çevresel hem de operasyonel faydalar sunuyor. Geleneksel desikkantlı kurutucular, döngü sırasında parçacıklar sürekli birbirine sürtünmesi nedeniyle zaman içinde özelliğini kaybediyor. Bu da zaman içerisinde geleneksel desikkantlı kurutucuların hava kalitesini bozulmasına neden oluyor. Sık sık bakım ihtiyacı doğuyor. Ayrıca geleneksel desikkanlı kurutuculu basınçlı hava sisteminde ince parçacıklar sisteme gittiği için ekstra filtreleme ve bakım gerekiyor. Yeni nesil Cerades’in sunduğu yeni teknolojik imkanlar neticesinde de toz sorunu ortadan kalkıyor. Bu sayede kullanıcıların ekstra filtreleme işlemi yapmasına gerek kalmıyor. Geleneksel nem gidericilere göre de iki yıl daha dayanıklılık sunuyor. Geleceksel desikkantlı kurutucularda kullanılan partiküllerin yapısı sağlığa ve çevreye zarar veriyor. Cerades teknolojisinde ise bu sorun en aza indirgenmiş durumunda. 30'dan fazla model içeren yeni CD 20-335+ (CD+) serisi, Cerades silindirik katı desikkantlı tip ilk kurutucular olarak ürün segmentinde yer alıyor. Cerades kullanımının sağladığı faydaların yanı sıra CD+, sürekli olarak %100 hava akışıyla çalışabilen son derece güçlü, verimli, güvenilir ve sessiz bir kurutucu olarak da dikkat çekiyor.