Türkiye’de 4 adet lisanslı GES dahil 240MWp üzerinde GES kurulumu gerçekleştirmiş olan Asunim Türkiye; yurt içi ve yurt dışında yenilenebilir enerji alanında birçok yatırımı olan Artıbir Grup ile Antalya’da gerçekleştirilecek toplam 31,5 MWp gücündeki lisanslı proje için EPC sözleşmesi imzaladı.

Tüm projelendirme ve mühendislik hizmetleri;  Asunim’in Avrupa’daki mühendislik departmanı tarafından, 3D modelleme teknikleri, en gelişmiş meteorolojik  ve gölge hesap enstrümanları ve Asunim’e özel yazılımlar kullanılarak yapılacak.

ARTIBİR ENERJİ'NİN 31,5 MWP'LİK PROJESİNİN EPC İŞLERİNİ ÜSTELNİYORUZ

Asunim Türkiye Genel Müdürü Umut Gürbüz; büyük ölçekli GES segmentinde açık ara lider konumda bulunduklarına, kurulumda olan ve tamamlanan 5 lisanslı proje ile toplam 72 MWp’leri bulan lisanlı GES projesi portföyüne sahip olduklarına değindi. Gürbüz; Elazığ’da EPC olarak yer aldığımız Solentegre GES projesi ile Türkiye’nin ilk lisanslı güneş enerji santralini biz kurduk, akabinde YBT Enerji ve Akfen Yenilenebilir Enerji için 3 adet daha lisanslı projenin EPC işlerini üstlendik, şimdi de enerjide son derece aktif bir şirket olan Artıbir Enerji’nin 31,5MWplik projesinin EPC işlerini üstlenmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye’de ve uluslararası alanda da eneri yatırımları olan Artıbir Enerji gibi titiz ve kurumsal bir yatırımcıya ait bu lisanlı projede, alanında uzman bir çok danışmanlık şirketinin teknik ve finansal kriterlerini sağlayarak seçilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi bu projeyi de, piyasadaki en kaliteli ürünlerle, en iyi mühendislik ve bakım hizmetlerini sunarak Avrupa standartlarına uygun bir şekilde projeyi zamanında ve hesaplanan bütçe dahilinde nihayete erdireceğiz dedi.

YILLIK 48.500.000 KWH ENERJI ÜRETECEK

Artıbir Enerji’ye ait olan sistemin yıllık 48.5 milyon kWh enerji üreteceğine değinen, Umut Gürbüz; çevre yönetiminden atık yönetimine, hidrolik çalışmalardan trafik yönetimine kadar çok titiz bir çalışma içinde olacaklarını ekledi. 31,5MWp kapasitesinde olan santralin proje planlama, mühendislik ve kurulumu 4,5 ay içerisinde tamamlanacak. Projenin bakım onarım faaliyetleri ise Asunim’in iştiraki, GES’lerin bakım onarımı alanında lider; bağımsız bir bakım onarım şirketi olan Maxima Enerji tarafından yürütülecektir. Lisanlı projeler ve çatı uygulamaları konusunda öncü bir firma olduğunu kanıtlayan Asunim Türkiye, 2020 yılı ilk çeyreği itibariyle Türkiye’de 245 MW’ı aşan referanslara sahip olurken, Artıbir Enerji ile imzaladığı bu sözleşme ile tamamlanan ve kurulumda olan lisanslı GES portföyü ise 72 MW’lar mertebesine ulaşmıştır.