Günümüzde en ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğu herkesin malumu. Türkiye’de harcanan enerjinin yüzde 40’ının binalarda tüketildiği düşünüldüğünde, aslında ısı yalıtımının ne derece önemli olduğu da çok net biçimde görülüyor. Sadece yönetmeliklere uygun yapılan yalıtımlı bir bina, yalıtımsız olana göre yüzde 60’ın üzerinde enerji tasarrufu sağlarken, bu uygulama giderek artan enerji maliyetlerinin dizginlenmesinde
de büyük rol oynar.

Eğer bir binada su yalıtımı doğru yapılmamışsa, bina konstrüksiyonuna nüfuz eden su, betonda korozyona ve sonuç olarak bina dayanımının azalmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla hem su yalıtımı hem de ısı yalıtımının, binanın ömrünü ve depreme karşı dayanımını artırdığı unutulmamalıdır. Yapı kimyasalları da yapıların uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesinde yine önemli rol oynayan bir diğer yapı malzemesidir. Bu ay dosya konularımızdan ilki olan “YALITIM VE YAPI KİMYASALLARI” bölümünde yukarıda kısaca bahsettiğim hususlar için sektöre yön veren markaların yöneticileriyle yapılmış röportajları ve nitelikli çözümlerini bulabilirsiniz. Ekim sayımızın diğer bir dosya konusu ise “BOYA”. Türkiye’deki büyüklüğü 10 milyar TL seviyelerinde olan boya sektöründe inşaat boyalarının sektördeki payı 4 milyar TL ile yüzde 40’a tekabül ediyor. Sektörün temsilcisi “BOSAD”dan güncel verilerle sektör değerlendirmelerini, güçlü markaların yöneticilerinin ağzından, yakın dönem planlarını ve nitelikli çözümlerini incelemelerinize sunduk.

***

Bu ay “Kapak Proje” bölümümüzde; izole yaşam arayışını ‘Ondörtüç Pendik’ projesinde yeniden tanımlayarak, başlattığı ‘şehrin ortasında müstakil yaşam’ akımı ile sektöre yenilik katan İnsay Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık ile projenin mimarisi ve konumuyla sakinlerine sunduğu avantajları konuştuk.

Projelerini yaşamın ritmini kaçırmadan doğayla iç içe, ihtiyaçları ise rafine zevklerle sunan Sinpaş GYO’yu ve değerli yöneticisi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik’i “Tepedekiler” bölümümüzde konuk ederek; şirketin gündemini, yeni projelerinin öne çıkan yönlerini ve gelişen teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkılarını konuştuk. Allsancak İzmir Projesi’nin mimari tasarımının öne çıkan yönlerini, projede her dairenin geniş bir manzara yakalamasının nasıl sağlandığını, maksimum yeşil alanı korumak için nasıl bir planlama yapıldığını projenin mimarları; AS Architects Firma Kurucusu Y. Mimar Ayşin Sevgi Karakurt ve Macit Gökhan Aksoy Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Gökhan Aksoy’un ağzından sizlere aktardık.

Hazırladığımız yeni sayımızı keyifle ve bir solukta okuyacağınızı ümit ediyoruz.

Yeni sayımızda yeniden buluşmak dileğiyle...