“Teknolojik gelişme çok hızlı. Her gün yeni bir sistem – yeni bir otomasyon – yeni bir ekipman geliştiriliyor. Özellikle yurt dışındaki fuarlarda ve üretim tesislerinde bu ekipmanları görüp fabrikamıza nasıl uyarlayabiliriz diye elbette bakıyoruz . Yeni ve inovatif üretim denemeleri yaparak makina ve ekipmanlarımızı geliştiriyoruz.

Türkiye ve uluslararası pazarlardaki kendi perakende mağazalarına ürünlerini tedarik eden Simit Sarayı, 22 ülkede 426 mağazasıyla günde 1 milyon misafir ağırlıyor. Bünyesinde 11 bin çalışan bulunduran marka, daha önce benzerine rastlanmamış dünyanın en yüksek kapasiteli “Esnek Simit Üretim Hattı” ile üretim gerçekleştiriyor. Simit Sarayı Fabrikalar&Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Ekici, yeni yapacakları yatırımlarla ilgili şu yorumlarda bulundu:


 Teknolojik gelişme çok hızlı. Her gün yeni bir sistem – yeni bir otomasyon – yeni bir ekipman geliştiriliyor. Özellikle yurt dışındaki fuarlarda ve üretim tesislerinde bu ekipmanları görüp fabrikamıza nasıl uyarlayabiliriz diye elbette bakıyoruz. İhtiyaç duyduğumuz makine ekipman için fizibilite (Cap-ex) yaparak değerlendiriyoruz. Özellikle paketleme kısmında hız ve kadro tasarruf için otomasyon ihtiyacımız var.  Öncelikle küçük kaizenler (sürekli iyileştirme) ile başlansın istiyorum. Çünkü her insanda bir potansiyel var. Küçük kaizen çalışmalarıyla kendilerine olan güvenleri artsın, sonra o kaizenleri büyütelim istiyoruz. Çalışanlarımız, daha maliyet düşürücü, üretkenliği arttırıcı faaliyetler yapsın istiyoruz. Onların ilgi ve alakası arttıkça arkası gelir diye düşünüyorum. Danışmanlık hizmeti alınır, TPM ile başlanır ardından işin bir alt yapısı oluşturulduktan sonra fabrika düzeyinde kendi “Simit Sarayı Üretim Yönetim Sistemi”mizi kurabiliriz. 


Yalın Üretim içerisinde Just in Time’a yakın uygulamalarımız var. Nedir bu? Ham madde ve mamul stoklarımızı üç ile yedi gün arasında tutuyoruz. Gıda sektöründe bu çok rastlanılan bir durum değildir. Hem ham madde hem mamul tarafında minimum üç gün, maksimum yedi günlük stoklarla çalışıyoruz. Bu bize taze ürün kullanma avantajını sağlıyor. Mamullerimizi hızlı bir şekilde sirküle edip, şubelere ulaşmasını sağlayarak müşteriye taze ürün sunmamıza imkan veriyor.  Finansal olarak da işletme sermayemizi bu nedenle azaltmış oluyoruz. Just in Time’a yakınlık, bizim en iddialı ve iyi olduğumuz konulardan bir tanesi.