Siemens Türkiye'nin önemli yapılanmalarından birisi olan Tedarik Zinciri Yönetimi Bölümü'nün Direktörü, 10 ysene süresince şirket içinde tedarik zinciri alanında çeşitli sorumluluklar üstlenen Umut Pehlivan olarak belirendi.

Komuyla ilgili olarak kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörlüğü görevine Umut Pehlivan getirildi.

10 senedir Siemens Türkiye'de tedarik zinciri yönetiminde farklı sorumluluklar üstlenen Pehlivan, şirketin Tedarik Zinciri Yönetimi'nden sorumlu kişi olacak.

2010 senesinde Tedarik Zinciri Yönetimi Emtia Müdürü olarak Siemens Türkiye bünyesine katılan Pehlivan, 2014-2017'de Tedarik Zinciri Yönetimi Operatif Satın Alma Grup Müdürü ve 2017 senesinden beri Tedarik Zinciri Yönetimi İndirekt Satın Alma Grup Müdürü olarak çalıştı. Pehlivan, ekim ayı itibarıyla Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü oldu.

Kadıköy Anadolu Lisesi’ni bitiren ve lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamlayan Umut Pehlivan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi yüksek lisansı yaptı. İş yaaşmına2004 senesinde adım atan Pehlivan, evli ve bir çocuk babasıdır. (AA)