CEO Club’ın düzenlediği Endüstri 4.0 Zirvesi’nde Sanayide Teknolojinin Liderleri ödülünü alan Tuncer, 'Sanayinin Dijital Dönüşümü' kapsamında görüşlerini de paylaştı.

Enerji yönetimi ve otomasyon konularında öncülüğü bırakmayan Schneider Electric, CEO Club çatısı altında düzenlenen Endüstri 4.0 Zirvesi’ndeydi. Zirvede Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer, ‘CEO Vizyon 2019' adlı panelde Dijital Dönüşüm ile alakalı görüşlerini aktardı. 

Yaptığı konuşmada Dijital Dönüşüm’ün firmalara yatırımlarında verimlilik ve karlılıkta sürdürülebilirlik getirdiğini vurgulayan Tuncer, Schneider’ın iki asra yakınlık deneyim ve tecrübesini Dijital Dönüşüm’e aktardığını söyledi.

“Bugün hem fabrikalarımızda Dijital Dönüşüm yatırımı yapıyor hem de sanayi şirketleriyle bu know-how’ı paylaşıyor, onlara bu yolda destek oluyoruz.” diyen Tuncer, Schneider Electric’in 2017 itibariyle 36 akıllı üretim tesisi olduğunu belirtti.

HEDEF 100 TESİS

Halihazırda 2017 itibariyle 36 adet akıllı tesisleri olduğuna dikkat çeken Tuncer, 2020 yılı hedeflerinin bu sayıyı 100’e çıkartmak olduğunun altını çizdi. Bu düsturda Manisa’da yer alan fabrikalarında önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Tuncer, diğer yandan IoT tabanlı çözümleri ile sanayici ve makina imalatçılarına katkı sağladıklarını belirtti.