InoSolar Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Ersoy; "SolarWorld'ün üst teknolojisi mono sistemini Türkiye'ye getirmeye çalışırken yerlilik oranını da göz önünde bulunduruyoruz" dedi.

Türk şirketi InoSolar, distribütörlüğünü üstlendiği Alman SolarWorld güneş panellerini önümüzdeki dönemde Türkiye’de üretmek üzere fabrika yatırımına hazırlanıyor. InoSolar Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Ersoy, Solar World’ün üst teknolojisi mono sistemini Türkiye’ye getirmeye çalışırken yerlilik oranını da göz önünde bulundurduklarını belirtti.

"Anlaşmanın içinde SolarWorld teknolojisiyle Türkiye'de panel üretiminin yer aldığını, 100 megavatlık (MW) panel tesislerini de Türkiye'ye kurmayı düşündüklerini Fabrika yeri olarak ise İç Anadolu'da bir organize sanayi bölgesinde yer belirlediklerini açıkladı. Bu kapsamda panellerin cam kısmını Şişecam'dan almayı hedeflediklerini, Türkiye'nin tek sahadaki en büyük güneş enerjisi santrallerinden birinin de yatırımcısı olduklarını kaydetti. Gaziantep'teki tesislerin 6 MW'lik kısmının polikristal, kalan kısmının ise monokristal panellerle inşa edildiğini, her ikisininde SolarWorld'e ait iki panel teknolojisi arasında ciddi farklar bulunduğunu ifade eden Ersoy, monokristal panellerin yüzde 8 daha yüksek verimle çalıştığını açıkladı.