Yedek parça satış şirketi olarak 1968 yılında kurulan Farpas Otomotiv A.Ş, 1984 yılından beri profesyonel yönetim ve idari kadrosuyla kurumsallaşmış bir şirket olma ünvanını taşıyor.


Gelişen teknolojiyi yakından takip etme ve iş hayatına uyarlama konusunda öncü firmalardan olan Farplas, 2018 yılının ilk çeyreğinde boyahanelerine 4, montaj operasyonları içinse 5 adet robot yatırımı yaptı.


İş gündemini ST Robot Yatırımları Dergisi’ne verdiği röportajda dile getiren Farplas Proje ve Mühendislik Direktörü Murat Peker, 2019 yılı için en öncelikli hedeflerinin yaptıkları bu robot yatırımlarını seri bir şekilde kullanıma geçirmek.


2001 yılında üç eksenli Kartezyen robotlarla buluşan Farplas Otomotiv, 2007 yılından beri üretim hatlarında altı eksenli endüstriyel robotları kullanmakta.


Farplas Proje ve Mühendislik Direktörü Murat Peker’in ST Robot Yatırımları Dergisi’ne verdiği röportajın tamamını https://www.stendustri.com.tr/otomasyon/farplasin-yeni-fabrikasi-tamamen-akilli-olacak-h95800.html adresine tıklayarak okuyabilirsiniz.