Bilgiyi ve parayı hedef alan zararlı yazılımlar yalnızca geçtiğimiz üç yılda iki katına çıkarak 400 milyondan 800 milyona yükseldi. Bu yılın sonundaysa 1 milyara ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin öncü antivirüs markalarından olan ESET, bu zararlı yazılımlara karşı koyacak 2019 sürüm bireysel ve kurumsal ürünlerini piyasaya sundu. ESET, yeni ürünleriyle bütün siber saldırıları engellemeye yönelik en güçlü siber savunma hattını oluşturmayı hedefliyor. Buna ek yeni güvenlik raporu sayesinde de kullanıcılarını nasıl koruduğunu gösteriyor.

İstanbul Mövenpick Oteli’nde düzenlenen basın toplantısıyla kullanıcılarına yeni yazılım teknolojilerini anlatan ESET grubu çalışanlarından ESET Türkiye CEO’su Alain Soria yaptığı konuşmasında “Türkiye’deki pazar liderliğimizi pekiştirmekteyiz.”dedi.

ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, geçtiğimiz üç yıl içerisindeki zararlı yazılım seviyesinin iki katına çıkarak 800 milyonu görmesine de dikkat çekti. Konuya ilişkin Soria, “2019 sonunda bu zararlı yazılımların 1 milyara ulaşacağı öngörülüyor. Dijital güvenlik olmadan hayatımızı sürdürmemiz zorlaşacak” dedi. Soria sözlerine “ESET, bugün Türkiye’nin en çok tercih edilen siber güvenlik markası durumunda. Türkiye’deki her üç bilgisayardan birinde kullanıcı ESET’i tercih ediyor. Benzer şekilde KOBİ’lerden holdinglere, kamu kurumlarından hastanelere ve bankalara kadar 12 bine yakın kurumsal kullanıcımız var. Türkiye’deki dalgalı kur kaynaklı ekonomik hareketliliğe rağmen, ESET Türkiye olarak 2018’i yüzde 10’a varan bir büyüme kapasitesiyle sonlandırmayı hedefliyoruz. Çok uzun süredir alanımızda sürdürdüğümüz Türkiye pazar lideri konumumuzu, geleceğe hazır yeni siber güvenlik ürünlerimizle daha da pekiştireceğimize inanıyorum.” şeklinde devam etti. 

ESET Hakkında

ESET hayatına antivirüs korumasının öncüsü ve ödüllü tehdit algılama yazılımı yaratıcısı olarak başladı. Bugünkü hedefi tüm kullanıcıların teknolojinin tüm olanaklarından kolay ve güvenli bir şekilde faydalanmasını sağlamaktır. 200'den fazla ülke ve bölgede sağlamakta olduğu kurumsal ve bireysel çözümleri ile ESET, kullanıcılarının dijital dünyada güvenli dolaşmalarını hedeflemektedir.