Türkiye’nin en büyük yabancı yatırımcıları arasında buulnan British American Tobacco’da Avrupa ve Kuzey Afrika Bölgesi Operasyonlar Direktörlüğü görevine Volkan Oruk getirildi.. Oruk yeni görevinde bölgenin tüm operasyon faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu kişi olacak.

BAT Türkiye, Kafkaslar ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Gökhan Bilgiç ile BAT Rusya, Orta Asya ve Belarus Bölge Direktörü olan Faruk Yener’den sonra Avrupa ve Kuzey Afrika Bölgesi Operasyonlar Direktörlüğü görevine Volkan Oruk’un atanmasıyla birlikte üç Türk yönetici BAT globalde oldukça stratejik ve önemli roller edinmiş oldu.

1993 senesinde Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitiren Volkan Oruk, eğitimine İstanbul Üniversitesi Uluslararası İşletme bölümünde yüksek lisans ile devam etti. BAT’deki kariyerine 2001 senesinde İzmir Tire Fabrikası’nın kurulması esnasında adım atan Volkan Oruk, sonrasında İzmir ve Samsun’da Fabrika Müdürü olarak çalıştı. Türkiye’deki rollerinin ardından İngiltere’de Proje Destek Müdürlüğü, İran ve Mısır’da Operasyon Direktörlüğü gibi birçok farklı üst düzey görevleri başarıyla yerine getiren Oruk, BAT’nin merkez ofisi olan Londra’da ve Polonya’da da değişik görevler edindi. Son olarak üstlendiği CEN Bölge Operasyonlar Direktörlüğü görevi esnasında, 4 fabrikaya ve 7 farklı ürünün tedarik zinciri süreçlerine önderlik etti.