ST Robot Yatırımları dergimizin Temmuz sayısında, “Kimya/İlaç/ Kozmetik Sanayi”ni vitrine çıkarıyoruz. Bu ayki konuklarımız; Polisan Kansai Boya ve Farmasi. Polisan Kansai Boya Tedarik Zinciri Direktörü Ahmet M. Eryaman ve Farmasi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tuna ile yaptığımız röportajları, “Fabrika Ziyareti” sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

Ayrıca bu ayki dosya konumuz “RFID Teknolojileri/Tutucu”nun yanı sıra farklı konularda sektör profesyonelleri ile gerçekleştirdiğimiz röportajları, makaleleri ve sektöre ilişkin haberleri de yine sayfalarımızda bulabilirsiniz.

***

Sektör temsilcileri, Koronavirüs nedeniyle ertelenen etkinliklerin yerine dijital ortamda müşterileriyle buluşmayı sürdürüyor. Firmalar; webinarların yanı sıra sanal fuar, konferans ve özel stantlarla güncel ürün, teknoloji ve çözümlerini sunuyor. Bu kapsamda; Universal Robots üç gün süren sanal konferans ve fuarı “WeAreCobots”u, Rockwell sanal etkinliği “VirtualConnect”in ikincisini, Cloos sürekli güncellediği sanal fuar standını, Pilz Endüstri 4.0 ve akıllı lojistik konularındaki endüstri trendlerini kapsayan ürün ve hizmetlerinin yer aldığı sanal fuar standını, Phoenix Contact sanal fuar ve konferansı “Phoenix Contact Diyalog Günleri”ni müşterilerinin beğenisine sundu. 

Diğer yandan pandemi sonrası hayatın her alanında olduğu gibi endüstride de kademeli olarak “normalleşme” ya da bir başka deyişle “yeni normal” başladı. Çin’in ve Almanya’nın başını çektiği bazı ülkelerde ekonominin dinamosu fiziksel fuarlar, ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Her türlü önlemin alınması koşuluyla, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) Çin’in kapalı alanlarda konferans ve sergi düzenlemesine onay verdiğini açıklarken, AUMA ise Almanya’daki ticaret fuarlarının eylül ayı itibarıyla gerçekleştirileceğini duyurdu. Yılın ilk 5 ayına ait pazar verilerini açıklayan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ise, pandemi sonrası otomotiv şirketlerinin üretime geri döndüğünü duyurdu. Otomotivin yanı sıra beyaz eşya ve diğer sektörlerde de üretimlerine ara veren fabrikalar, sanayi kuruluşları “önce insan ve insan sağlığı” diyerek, her türlü hijyen ve güvenlik önlemini alarak üretimlerine yeniden başladı.

***

Karasal yayın ağını genişletmeye devam eden “Üreten Türkiye’nin Radyosu” Endüstri Radyo, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, İzmir, Balıkesir ve Konya’nın ardından şimdi de 102.0 frekansından Sakarya’da yayınlarına başladı. Sizlerle büyüyen radyomuzun web adresinin yanı sıra Spotify ve iTunes gibi dijital platformlardan, IOS ve Android uygulamalarından da dinlenebildiğini hatırlatalım.