Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık, pandemi nedeniyle doğan belirsizliklerden ötürü yeni fabrika yatırımını ertelemek isteyen müşterisinin ihtiyacını önemli bir çözüm ile gidermeyi başardı.

Mevcut fabrikasındaki imkanlarını zorlayarak artan talebi karşılamayı hedefleyen, yüksek ürün çeşitliliği ve çok sayıda farklı proses rotasına sahip olan fabrikanın kısıtlı bir alanda çok şey başarması gerekliydi.

Firmanın uzmanları, mevcut durumu şöyle anlattı: “Yoğun malzeme akışının yol açtığı hareketi ve yüksek ara stok seviyelerini anlamlandırmak ve iyileştirmek zordu. Üretim yönetimi bir süredir çeşitli kaizenler deniyor, ama her iyileştirme denemesi fabrikanın başka yerinde beklenmedik bir yan etki gösteriyordu. Üretim üç vardiyaya çıkmış, ancak daha fazla sipariş sevk etmek yerine tüm boş alanlar ara stoklarla dolmuştu. Deneme-yanılma ile üretimi optimize etmeye çalışmak veya yalın üretimin statik araçlarını kullanarak problemleri analiz etmek yeterli gelmiyordu.” 

Tam bu noktada firma Simio LLC fabrika simülasyon yazılımını kullanarak tüm üretimin bir dijital ikizini kurdu ve gerek yerleşim düzeni gerekse üretim planlama kurallarında basit ama etkili fırsatlar tespit etti.
Problemlere bilimsel yöntemlerle çözüm bulan Dijitalis, böylece müşterisinin yeni fabrika inşasını 2022 yılına ertelemesine yetecek kadar kapasiteyi yeni yatırım yaptırmadan geri kazandırmış oldu.