Microsoft Türkiye ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle düzenlenen toplantıda; teknoloji, eğitim ve akademi alanında uzmanlar İstanbul’da bir araya gelerek Türkiye’de eğitimin geleceğini, teknoloji üreten bir nesil için atılacak adımları, yetenek eksikliğinin kapatılması için yapılabilecekleri ve bilişim ile eğitimi bir araya getirecek potansiyel iş ortaklıklarını konuştular.

"EĞİTİMİ YAPAY ZEKÂ İLE BİRLEŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, yaptığı açılış konuşmasında eğitim sektörünün, ülkeler için geleceğin anahtarı olduğunu söyleyerek, değişen istihdam dinamiklerine de hazırlıklı olmak gerektiğini vurguladı. Eğitimi yapay zekâ ile birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Kansu, "Araştırmalarımız yapay zekâ çözümlerinin 2030'da ülkelerin gayri safi yurtiçi hasılasını yüzde 14 artıracağını gördük" dedi. 80 binden fazla çocuğa kodlama, programlama ve dijital-okuryazarlık eğitimi sunduklarını hatırlatan Murat Kansu; "Gençlerimize teknolojik yetenekler kazandırarak iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun istihdam fırsatları yaratmak istiyoruz” dedi.

"EĞİTİM UZUN VADELİ VE ÖZENLE PLANLANMALI"

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise gelişen teknolojiyi en verimli ve doğru yerde kullanmayı amaçladıklarının altını çizdiği konuşmasında "Yeni teknolojiler hayatımızı değiştirirken bunları güçlü altyapılar üzerine inşa etmeliyiz ve altyapıların en önemlisi de eğitim. Gelecek kuşakların sorumluluğunu omuzlarımıza yükleyen bu konu, uzun vadeli ve özenle planlanmış biçimde ele alınmalı" dedi.