Microsoft Türkiye'nin “Türkiye geleceği bulutla yakalayacak” sloganıyla gerçekleştirdiği toplantıda,  teknoloji sektörüne yönelik hedeflerinin yanı sıra bulut teknolojilerinin Türkiye’de sektörlerin dönüşümüne sağladığı fayda ve fırsatlar anlatıldı. 

SINIRSIZ DEPOLAMA KAPASİTESİ VE ERİŞİM KOLAYLIĞI

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, bulut bilişimin, düşük donanım maliyeti ve kullandıkça öde özelliği ile kurumlara önemli bir tasarruf imkânı sağladığını kaydettiği konuşmasında, "Her ölçekten kurum, bulut bilişim ile teknolojinin sunduğu fırsatlardan eşit oranda faydalanabilir. Bulut bilişim en yenilikçi teknolojileri kullanarak, rekabet gücü kazandırıyor.

Sınırsız depolama kapasitesi ve erişim kolaylığı sayesinde bulut, kullanıcılara en güncel güvenlik önlemleri ile korunan, güvenilir bir altyapıyı da beraberinde getiriyor. Bulut pazarı dünyada hızla büyüyor. Türkiye de bulutun büyük potansiyel taşıdığı pazarlardan biri. Ülkemizde bulut hizmetleri harcamalarının 2022 yılında 266,07 milyon dolara çıkması bekleniyor. Bulut bilişimin gücü ülke ekonomisine yayıldığında ise daha akıllı üretim modellerine geçildiğini, tasarrufun arttığını, yerli yazılımların dünyaya daha kolay ihraç edilebildiğini gözlemliyoruz” dedi.

ÜLKEMİZDE BULUT BİLİŞİM KULLANIMI: YÜZDE 56

Bulut bilişimin avantajları sayesinde Türkiye'deki şirketlerin dijital dönüşüme ve inovasyona odaklanacağını, böylece ekonomik güçlenmenin yaşanacağını vurgulayan Kansu; “Dünyanın en büyük 500 şirketinin yüzde 90’ı bulut kullanırken ülkemizde bu oran yüzde 56 civarında. Buluta yatırım yapan şirketlerin, önümüzdeki  5 yıl içinde 15 milyar dolar net yeni gelir elde edebileceğin görüyoruz. 2022 yılında bulut bilişimle ilgili 130 bin yeni iş imkânı doğacak ki bu iş imkânları sadece BT sektörüyle de sınırlı olmayacak; pazarlama, satış, finans, yönetim, üretim ve hizmet alanlarında da bulut ekseninde yeni iş imkânları ortaya çıkacak” dedi.