Pilz ile Heliks A.Ş. özel bir yazılım geliştirdi. MOP App yazılımı saha uygulamalarıyla sektörde fark yaratıyor ve otonom olarak makina ve üretim hattının tüm sağlıklı çalışma veri ve mesajları yönetilebiliyor. Pilz’in Endüstri 4.0 ürünlerini geliştiren Heliks’in çözümleri de bu konuda dikkat çekiyor. Yaptığımız uygulama örnekleri arasında makine, gıda, otomotiv gibi farklı sektörler bulunuyor. Dirinler Makine’ye DirinSmart 4.0 uygulaması, Uludağ İnegöl Fabrikası’na izlenebilirlik sistemi, Delphi Automotive Bursa Fabrikası’na kaotik depo uygulaması ve Samsun Sigara Fabrikası’na ise Heliks uygulama platformu kuran Heliks A.Ş. beraberinde paydaşlarına yazılım çözümleri alanında birçok fayda sağlıyor. 

MOP APP TPM 4.0 UYGULAMASI NEDİR?

MOP App otonom, TPM (Total Productive Maintenance) için geliştirilmiş özel bir yazılımdır. Otonom olarak makine veya üretim hattının tüm Sağlıklı Çalışma Kontrolü veri ve mesajları izliyor, analiz ediyor, veriyi ilişkilendiriyor. Ayrıca anomali tespiti yapıyor, raporluyor ve bakımı yönetiyor. Saha ile yönetim Bilgi Sistemi (MIS) arasında köprü kuran Heliks platformu üzerinden çalışıyor ve Ekipman Etkinlik Oranını (EEO) doğrudan etkiler. MOP App kullanılabilirliği ve performansı doğrudan, kaliteyi ise dolaylı olarak geliştiriyor. Ekipman ya da hat bakım yönetimini otonom hale getirir, standardize ediyor. 

MAKİNA İMALATINDA PERFORMANSINIZI ARTIRIN

Makinenin tüm arıza ve sensör verilerini toplayan MOP App, bunları analiz ederek sürekli tasarım FMEA ile makine performansını artırır. Makine kullanıcılarına TPM raporlama yapan sistem; yanlış müdahaleleri önler, makine kullanıcısına zaman ve maliyet kazancı sağlar, garanti kapsamını netleştirir ve maliyetleri düşürür. Servis ve bakım giderlerinin ciddi oranda azalmasına yardımcı olan bu sistem, aynı zamanda makine kullanıcıları için kolay yedek parça siparişi sağlar, imalatçı için ek satış yaratır, imalatçıya kalite ve imaj kazandırıyor. 
Makina kullanıcıları açısından oldukça fayda sağlayan MOP App, arıza süresini ve frekansını azaltarak üretim maliyetini düşürür. Toplam ekipman etkinlik oranını artırır. Bakım maliyetini azaltır, üretim kapasitesini artırır. Tasarım & Proses FMEA’yı geliştirir, iyileşme sağlar. Kalitesizlik maliyetlerini dolaylı olarak, kazaya sebep olan arıza bakımlarının frekansını direkt olarak azaltır. Şirket bakım standartlarının oluşumunu sağlıyor.