Geleceğin fabrikasını oluşturmak amacıyla dijital dönüşüm vizyonuyla hareket eden Ford Otosan, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile bu kapsamda attığı adımları ve izlediği yolu anlattı.

Değişen koşullara hızlı ayak uyduran, verimli, bütünleşik bir üretim ve tedarik sistemi hedefiyle önceliklerini belirleyen firma, bu doğrultuda farklı noktalardan topladığı gerçek zamanlı verileri üretim hatlarında görünür kılıyor.

DİJİTAL KODLARLA VERİLERİ İŞLEME VE İZLEME İMKANI SAĞLIYOR

Anlık verileri bilgiye dönüştürerek; yalın, verimli ve proaktif bir çalışma ortamı sağlayan firma, kendi kendini yöneten bireylerin ve takımların etkinliğini artırıyor.

Araç gövdesindeki sac parçalarını izleyebilir sistemler geliştirerek, özel üretilmiş karekodlar sayesinde proses parametrelerini parça ile eşleştirdi.

Dijital kodlar, aracın sac halinden müşteriye ulaşana kadar tüm proses verilerini işleme ve izleme imkanı veriyor.

VERİLER, YERİNDE VE ANLIK ANALİZ EDİLİYOR 

Farklı sistemler ile ölçümlenen dijital kalite verilerini tek platformda toplayan firmada, böylece çalışanlar kalite verilerini yerinde ve anlık olarak analiz edip karar verebiliyorlar. 

Dijital üretim sistemi ile üretim prosesini gerçek zamanlı doğrulama imkanı elde etmenin yanında çalışanlarının, proses eğitimlerini ve ergonomik koşullara uygunluğunu sistem aracılığıyla doğruluyor. 

Çalışanlar, üretimde artan çeşitliliği gerçek zamanlı olarak giyilebilir ekipmanlar aracılığıyla yönetimini sağlayabiliyorlar.

Müşteri siparişlerini önceliklendirerek akıllı planlama algoritmalarıyla, en verimli çalışma planını oluşturarak üretime alıyor.

ARIZALAR, AKILLI ALGORİTMALARLA ÇALIŞANLARIN PLANLARINA İŞLENİYOR

Bakım süreçlerinde de yeni nesil uygulamalar ve akıllı cihazlardan yararlanan firma, ekipmanlardan gelen gerçek zamanlı arıza bilgilerini, akıllı algoritmalar ile çalışanlarının günlük planlarına dahil ediyor.

Ayrıca bakım sırasında gelen yedek parça taleplerini, sistem üzerinden anlık olarak iletiyor ve kullanıma hazır hale getiriyor.