Endüstri 4.0 ile tüm dünyada üretim sektörünün, verimli, hatasız, yenilikçi bir sürece girdiğini söyleyen, Esit Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Çağrı Hekimoğlu, “Çağa adapte olmak için, firmalar, imalatın her aşamasında bu oluşuma uyum göstermeli” dedi.

ESİT 2019’DA HANGİ YENİ SEKTÖR VE UYGULAMALARA ODAKLANIYOR?

Faaliyetimize başladığımız 1980 yılından beri tüm ürünlerimizi kendimiz tasarlıyor ve üretiyoruz. 37 yıldır indikatör, 28 yıldır yük hücresi üretiyoruz ve endüstriyel segmentte Türkiye ve çevresinde bu alandaki en büyük firmalardan birisiyiz. Türkiye’de ciddi bir pazar payımız var. Ürettiğimiz ürünlerin ise en yüksek kalitede olmasına dikkat ediyoruz. Tartı işinde tartı aletinin hassas tartım yapması ve bu hassasiyeti uzun yıllar boyunca koruması en önemli ve imalatçılar açısından en zor sağlanan özelliktir. Biz ürünlerimizin hem tasarım, hem de üretim ve test süreçlerinde bu özelliği sağlamaya özen gösteriyoruz be bugün dünyanın konusundaki sayılı üreticilerinden birisi olduysak, bunu kaliteye verdiğimiz öneme borçluyuz.

Sektörün değişmesi sonuçta tartılan malın cinsi değiştiği zaman ona uygun bir tartım sistemi çözümlememize bağlıdır. Bu konuda çeşitliliğimizi daha detaylı ve kapsamlı inceleyebilmeleri için web sitemizde ayrı bir bölüm olarak “sektörler ve çözümler” başlığı altında tüm ürün gamımızı detaylandırarak aktardığımız bir yapıyı da müşterilerimize özel sunumlarımızın yanında incelemeleri için tavsiye ediyoruz. Prensipte tartı işi çok farklılık göstermese de, uygulamalar açısından her sektöre yönelik ayrı tamamlayıcı ürünler ve çözümler mevcuttur. Yine endüstrideki temel sektörlerin tamamında yer alacağımızın bilgisini vermek isterim.

ESİT YAKIN DÖNEMDE HANGİ YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLERİ SUNDU?

İkisi de kendi segmenti içerisinde çığır açacak nitelikte ürünlerin lansmanını yapıyoruz. Bunların bir tanesi Smart 2 adını verdiğimiz bir tartı indikatörü. Smart 2 indikatörümüz: içinde iki tane dahili röle ve bazı bağlantı çıkışları olan, Wi-Fi veya Bluetooth ile de kablosuz bağlantı imkanı sunan bir indikatör. Kendisine özel IP 68 sınıfında kılıfı ile beraber geliyor ürün. Dolayısı ile her türlü dış mekanda ya da iç mekanda, araç üstü veya cihaz üstü, vinç üstü uygulamalarına uygun bir ürün haline gelmiş oluyor bu kılıf ile… Aynı zamanda bu sayede kendine ait açı ölçer ile açı değişiminde dijital olarak tartımı düzeltme şansınız oluyor. Wi-Fi ya da Bluetooth ile bir PC’ye ya da bir başka elektronik cihaza uzaktan datayı aktarma şansı elde edilmiş oluyor. Bunun için mobil uygulamalarda, taşıt üzerine tartım uygulamalarında veya tank ya da silo tartım gibi uygulamalarda son derece başarılı ve yine yüksek çözünürlüklü bir ürün. Daha önceki Smart ürünümüz vinç ve asansör imalatçıları tarafında yaygın olarak tercih edilen bir ürün olmuştu. Fakat bu yeni ürünümüzde çözünürlük Smart olana göre 10 kat artırıldı. Böylece hem emniyet unsuru olarak asansörde ya da vinçte kullanılabileceği gibi, hem de hassas bir tartım işlemi için tartı indikatörü olarak da kullanılabiliyor. En büyük özelliği kompakt, küçük yapılı ve ekonomik olmasına rağmen çok hassas bir tartı aleti olmasını sağlayan güçlü bir prosesöre sahip olması.

Bir diğer yeni ürünümüz ise Esit CAD dijital yük hücremiz oldu. Esit olarak işin içine yine bir inovasyon kattık. Piyasada mevcut dijital yük hücreleri, sadece analog sinyali içindeki kartta dijitalize eden cihazlar konumundalar. Oysa biz cihazımıza çok sayıda ek özellikler ekledik. Bu özelliklerin en başında ise Esit CAD yük hücresinin üzerinde, yük hücresinin düz bir konumda olup olmadığını gösteren iki adet led göstergeye sahip olması geliyor. Bu led göstergelerin değişen renkleriyle hangi eksende sapma olduğu tespit edilirken yük hücresinin çalışıp çalışmadığı ise uzaktan ledlere bakarak anlaşılabiliyor. Yine yük hücresinin içerisindeki açı ölçerle hem kurulumu yaparken doğru açıyı tespit edebiliyor, hem de yük hücresinin açı düzeltme faktörünü kullanıp doğru yerleştirilmemiş olan ve açılı olarak konumlandırılan yük hücrelerinin de tartım değerlerini dijital olarak düzeltebiliyoruz. Taşıt kantarlarında kullanılacak olan yük hücreleri, doğru ve hızlı kurulum ve kalibrasyon konusunda olağanüstü avantajlar sağlıyor ki bu, tartım yapan markalar için devrim niteliğinde bir ürün oldu. Taşıt kantarı uygulamasında; açıyı düzelterek ek bir cihaza ihtiyaç duyulmadan montajın kolaylaştırılması başlı başına bir devrim!.