Dijitalleşen fabrikaların daha kaliteli ve daha odaklı üretim yapabildiğini kaydeden Thread In Motion (TIM) CEO’su Kadir Demircioğlu, dönüşümde insan faktörünün öneminin altını çizdi.

Demircioğlu, şunları kaydetti:

"Endüstri 4.0 devrimi ile hızlanan sanayinin dijital dönüşümü toplumumuz tarafından her ne kadar insan faktörünü dışarıda bırakarak dijitalleşmek olarak algılansa da, aslında insan çalışma gücünü devre dışı bırakmadan, birlikte dijitalleşmek olarak algılanması önem arz ediyor. Ülkemizde etkilerini bir anda hızlı bir şekilde görmeye başladığımız bu dönüşüm fabrikalarda da çok verimli şekilde uygulanmaya başladı. Dijitalleşmenin önemini kavrayanlar, artık bu alanda ciddi yatırımlar ve iyileştirmeler yapmaya başladılar. Dijital dönüşüm ile birlikte fabrikalar, üretim/dağıtım gibi bütün zincir süreçlerini otomasyon sistemleri ile iyileştirmeye başladılar. Kullanılan yenilikçi yazılımlar, robotik otomasyonlar sayesinde insan hatasının gerçekleşme oranını gözle görülür bir oranda düşürerek süreçleri kısaltmalarının yanı sıra, hatalara yer vermeyerek operasyonel harcamalarını da azaltmaya başladılar. Böylece dijitalleşen fabrikalarımızın artık daha kaliteli, daha odaklı üretim yapabildiğini gözlemlemeye başladık."

“ÜRÜNLERİMİZİ, İHTİYACI KARŞILAYACAK ŞEKİLDE GELİŞTİRDİK”

TIM olarak, hizmet sağladığımız birçok üretim/dağıtım tesisinde yenilikçi ürünlerin entegre edilmesinin, süreçleri büyük oranda iyileştirdiğine tanıklık ettik. Özellikle otomotiv/üretim tesislerinde sıfır hata kuralını sağlamanın kalite üzerindeki direkt etkisini gözlemledik ve ürünlerimizi bu ihtiyaç doğrultusunda geliştirdik. Aynı şekilde perakende sektöründe, lojistik/dağıtım noktalarında en büyük ihtiyacın süreçlerin hızlandırılması olduğunu gözlemledikten sonra aynı şekilde bu noktalarda da ürünlerimizi bu ihtiyaca cevap verecek şekilde geliştirerek süreçlerin kaliteyi yükselterek hızlandırmasını sağladık.