Bosch Türkiye Endüstri 4.0 Proje Direktörü Murat Kurtlar, dijital dönüşümü mümkün kılanın organizasyonel yetkinlik, yani insan olduğunu işaret etti.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ile İnomist İletişim Danışmanlığı iş birliğinde ve CLPA (CC-Link Partner Association) sponsorluğunda düzenlenen “Koronavirüs Sonrası Yeni Dünya Düzeni: Dijital Dönüşüm Ekosistem Buluşmaları” webinar serisinin dördüncüsüne katılarak değerlendirmelerde bulunan Kurtlar, dijital dönüşüme ilişkin şöyle konuştu:

"BİR TERCİH DEĞİL, BİR ZORUNLULUK"

Ulusal ve uluslararası platformda rekabetçi kalabilmek için Türkiye odağında dijital dönüşüm bir tercih değil, bir zorunluluktur. Verimliliği artırmak, üretim kalitemizi yükseltmek, maliyetleri düşürmek, müşterilerimize zamanında ve eksiksiz teslimat yapmak için dijital dönüşüme bir şekilde adapte olmamız gerekiyor. Bu adaptasyon için konfor alanının dışına çıkmak gerekli, konfor alanımızın dışına çıkmak zorlayıcı görünse de bu durum birçok yeni kazanım ve fırsatı da beraberinde getiriyor. Önümüzdeki dönemde hem üretimde hem de hayatın içinde değişime uyum sağlayanlar ayakta kalabilecek. Pandemi nedeniyle değişime çok hızlı adapte olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu durum firmalar için kesinlikle bir kısıt değil, aksine hazır olan firmalar için bir fırsat diyebiliriz. Firmalarda farkındalığı yüksek ve değişime açık bir organizasyon yok ise en güncel yazılım ya da en yüksek teknolojili donanım kullanılsa dahi dönüşüm mümkün değil. Dijital dönüşümü mümkün kılan organizasyonel yetkinlik, yani ‘insan’dır.