Klasik MES yaklaşımının ötesinde Endüstri 4.0 ile alıştığımız kitle üretiminin dışına çıkılarak şahsa özel üretim söz konusu olduğunu ifade eden Alper Yurtoğlu, “Günde 150 ton malzeme işleyen işletmede gerçekleştirilen projede, plastik enjeksiyon eksrüzyon ve montaj hatlarında farklı protokollerden toplanan verileri tek bir veri tabanında birleştirme imkanı bulduk. Plastik enjeksiyonda ürünlerin doğru parçalarla eşleşmesi için yine RFID teknolojileri kullanıldı” dedi.

Egembimtes'in Endüstri 4.0 çözümleriyle ilgili Yurtoğlu şunları söyledi: "Faaliyet alanımız dijital fabrika çözümleri. Kendi geliştirdiğimiz bir çözümümüz bulunuyor. 120 kadar firmada ve 10 binin üstündeki noktada çözümümüz çalışıyor. Plastik enjeksiyon, cam ve kauçuk sektörleri tecrübemizin olduğu alanlar. Birçok haberleşme protokollerinden gelen bilgileri ürünümüze ulaştırarak topladığımız verileri bir server ya da cloud ortamında kontrol edilebilmesini sağlıyoruz. ERP sistemi bakım yönetim, doküman yönetim yazılımları, loadcell gibi ürünlerle haberleşebiliyoruz. Otomasyon partneri olarak Anot otomasyon ile çalışıyoruz.

Klasik MES yaklaşımının ötesinde Endüstri 4.0 ile alıştığımız kitle üretiminin dışına çıkılarak şahsa özel üretim söz konusu oldu. Dolayısı ile konvansiyonel yaklaşımlarımızın dışında bir takım alışkanlıklarımız oluştu. Geçtiğimiz iki yıl içinde bu ihtiyaçları geliştirmek için mobil ortama ve cloud ortama uygun olarak kendimizi revize ettik."