Siber güvenlik alanına önemli ölçüde yatırımlar gerçekleştirdiklerini, yeni çıkan güvenlik ürün ve servislerini, dünya ile eş zamanlı müşterilerine sunduklarını dile getiren Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, son 3 yılda 29 farklı yazılım ve donanım olmak üzere yerli çözümler geliştirerek hayata geçirdiklerini ifade etti.

"ULUSAL GÜVENLİĞİN FARKINDAYIZ"

Siber Güvenlik Haftası çerçevesinde çevrimiçi etkinlik düzenleyen Türk Telekom'un zirvesinde, dijital dönüşümle birlikte artan internet ihtiyacının yanı sıra veriyi saklamak ve korumak adına daha da önem kazanan siber güvenlik çözümleri bonus veren siteler  ayrıntılı olarak masaya yatırıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Kıraç, günümüzde ülkeler arası ekonomi ve güç mücadelelerinin siber dünya üzerinden yapıldığına dikkat çekerek, firma olarak ulusal güvenliğin öneminin farkında olduklarının altını çizdi.

Siber güvenlik alanına önemli yatırımlar yaptıklarını, yeni tehdit ve gelişimleri yakında takip ettiklerini kaydeden Kıraç, yeni çıkan güvenlik ürün ve servislerini, dünya ile eş zamanlı müşterilerine sunduklarını söyledi.

"YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN KULLANMAK ÖNEMLİ"

Türkiye'nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi’ne sahip olduklarını aktaran Kıraç, kamu ve özel sektörden bin 500'den fazla müşterilerine 7 gün 24 saat kesintisiz, coğrafi yedekli olarak güvenlik hizmet ve çözümleri sunduklarını dile getirdi.

Müşterilerine siber güvenlik alanındaki her geçen gün yenilerini ekledikleri en geniş ürün portföyünü sunduklarını söyleyen Kıraç, güvenlik duvarından aktif savunmaya, gelişmiş tehdit önlemeden içerik filtreleme ve antivirüs hizmetlerine network seviyesinde koruma sağladıklarını vurguladı.

Kritik altyapılarda siber güvenliği sağlamak için yerli ve milli ürün kullanmanın önemine değinen Kıraç, "Siber Güvenlik Merkezimizde ‘İzleme, Analiz ve Müdahale’ için gerekli birçok yerli ürünün geliştirilmesi için ekosisteme imkan tanıyoruz. Son 3 yıl içerisinde 29 farklı yazılım ve donanım olmak üzere yerli çözümler geliştirerek hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızdan bir kısmını kendi Ar-Ge ekiplerimizle geliştirirken, bazılarını da yerli ve milli ekosistemde faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarıyla beraber gerçekleştiriyoruz." dedi.

PROJELERİN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR ELE ALINDI

Etkinlikte ayrıca, markanın siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Siber Güvenlik Kampı ve Fikir Maratonu" projelerinin sağladığı faydalardan bahsedildi.

Etkinlik, Mavenir Security Business Unit Genel Müdürü İlia Abramov’un "Telekomünikasyon Güvenliği" başlıklı ve AdaptiveMobile Security’den 5G Güvenlik Araştırmaları Başkanı Dr. Silke Holtmans’un "5G’de Güvenlik Zorlukları" konulu sunumları ile tamamlandı. (AA)