Oil&Gas seminerine Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve ile birlikte sektördeki 150’nin üzerinde önemli isim katıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi Satınalma ve Lojistik Departmanı’nın Başkanı Mehmet Yavuz Gencer ile gerçekleşen seminer kapsamında havacılık desteğinin önemine vurgu yapıldı.

OFFSHORE İÇİN YENİ ZAMAN
“Türkiye’nin kendi sularında yürüttüğü petrol aramacılığı faaliyetlerinde “Fatih” sondaj gemimize Leonardo Helicopters’in üretimi olan 2 adet AW189 modeli helikopter ile “Offshore” hizmeti veriyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan Kaan Havacılık Genel Müdürü M. Kemal Süler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’in helikoptere gelerek denetlemelerde bulunduğunu söyledi. Türkiye’de “Offshore” açısından yeni bir zaman başlıyor.  Derin denizlerimize ilave olarak sığ denizlerimizde de petrol arama çalışmaları başlayacak. Ayrıca “Offshore” operasyonlarımız genişleyecek.” dedi. 

İHTİYACIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ

“Gelecek nesillerimiz için güvenli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı sağlamak için çalışlarımızı sürüdürüyoruz. Offshore havacılık faaliyetleri ile desteklenen güvenli, rekabetçi ve çevresel açıdan sürdürülebilir enerji bir arzı, modern toplumlarımız, endüstrilerimiz, evlerimiz ve yaşam tarzımız için temel bir ihtiyaçtır. Bu kapsamda Kaan Havacılık, açık deniz operasyonları için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirildi.” diyen Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, konuşmasına şu sözlerle devam etti: Türk Petrolleri (TPAO) ile yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye'nin önde gelen havacılık şirketlerinden biri olan Kaan Havacılık, Akdeniz'de derin su sondajı yapmakta olan "Fatih" gemisine deniz üstü operasyonlarına başladı. Kaan Havacılık’ın Offshore’da, Türkiye Petrolleri (TPAO) ile birlikte uluslararası petrol ve gaz operasyonlarını, uluslararası kalite ve standartlarda gerçekleştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

ODAK NOKTASI AZ KEŞFEDİLEN BÖLGELER

Türk Petrolleri son 10 yılda gerçekleştirdiği çalışmalar ile geniş bir alan üzerinde arama gerçekleştirdi. Bu rakam, 11 bin 600 kilometrekarelik arazi ve 99 bin kilometrekarelik deniz alanı olarak belirlendi.  Elde ettikleri sismik veriler hakkında bilgi veren Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi Satınalma ve Lojistik Departmanı’nın Başkanı Mehmet Yavuz Gencer, “Geçtiğimiz on yılda karada 400'ü aşkın keşif kuyusu bulundu ve 300 milyon varil petrol üretildi. Türkiye Petrolleri’nin 2017’de günlük ortalama üretimi 100 bin varilden fazla.” dedi. Gencer, “Hedefimiz, Offshore işbirlikleri ile Türkiye çevresindeki sularda daha az keşfedilen bölgelere odaklanmak, mevcut üretim bölgelerimizin üretim kapasitesini yeni teknolojiler kullanarak artırmak. Alışılmamış sondaj yöntemlerine özel önem vereceğiz. Uluslararası petrol ve gaz şirketleri ile karlı ortaklıklar kurmak için fırsatları yakından takip ediyoruz. Yerel şirketleri, keşif ve üretim aşamalarında kullanılan ekipman ve yazılım üretiminde yer almaya teşvik edeceğiz” diye konuştu.