Turcas Petrol A.Ş 2018 mali yılına ilişkin olarak Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında 2019 hedeflerini açıklayan şirket, jeotermal enerji alanında büyümeyi hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy ve Turcas CEO ve Yönetim Kurulu üyesi Batu Aksoy, kurumsal sürdürülebilirliği en önemli değer olarak gördüklerini söyledi. 

“JEOTERMAL ENERJİ ALANINDA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Turcas Petrol A.Ş’nin 2019 yılı hedefleriyle ilgili bilgi veren Turcas Petrol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, 88’inci faaliyet yıllarında Türkiye için değer yaratmaya devam edeceklerini belirtti. Aksoy konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Geçtiğimiz yıl boyunca jeotermal ve akaryakıt alanında operasyonel karlılığımızı desteklemeye devam etti. Madeni yağ alanında Shell&Turcas Petrol A.Ş sektördeki yerini korudu. Yenilenebilir enerji alanında ise Aydın’da Kuyucak JES projemiz ise ticari alanında ilk yılını tamamlamış oldu. Mevcut üretimine devam eden Denizli DGKÇ projemiz ise yüksek emre amadelik oranı çalışıyor. Yönetim kurulu ve şirket yönetimi olarak kararlarımızı alırken paydaşlarımızın çıkarlarını gözetmeye özen gösteriyoruz” 

"ENERJİ, TEKNOLOJİLERİNE İLİŞKİN FIRSATLARI DEĞERLENDİRİYORUZ"

Turcas Petrol A.Ş olarak kararlı yaklaşımları, küresel vizyonları ve stratejik hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirten CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, geleceğe yönelik yatırım planları hakkında açıklama yaptı. Aksoy konuşmasına şu sözlerle devam ediyor: “Aydın Kuyucak JES projemiz 18 MW kurulu gücüyle üretime devam ediyor. Kapasite kullanımının artırılması için teknik çalışmalarımız ilerliyor. Jeotermal enerjide büyümek istiyoruz ve bu doğrultuda 2020 yılından itibaren geçerli olacak YEKDEM tarifesinin belirlenmesini bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte ülkemize döviz girdisi yaratacak enerji yatırımlarına odaklanacağız. Ayrıca; yurt içinde ve yurt dışındaki yenilikçi enerji teknolojilerini ise yakından takip ediyor, enerji teknolojilerine ilişkin fırsatları değerlendirmek istiyoruz.”