İSTANBUL (AA) -Türkiye’nin 3’üncü büyük elektronik ihracatçısı ve üreticisi konumundaki Sunny Elektronik ile Atmaca Elektronik, yeni istihdam alanları yaratarak büyümesini sürdürüyor.

Atmaca firmasından yapılan açıklamada, oluşabilecek ekonomik risklere, üretime bağlı olarak ihracat faaliyetlerini artırarak meydan okuduklarını belirterek, "Son 2 ay içinde, 350 kişilik istihdam artışı sağladık ve rtan ihracat faaliyetlerimiz ile istihdam artışını zorunlu kıldı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 3’üncü büyük elektronik üreticisi Sunny Elektronik markasını yüzde 100 yerli sermaye ve üretim gücü kullanarak bugünlere getirdiklerini hatırlatan Atmaca, döviz kurundaki sert çıkışlara bağlı olarak artışa geçen maliyetler karşısında ek istihdam yaratarak büyümeye devam etmeyi başardıklarını kaydetti.

SUNNY'NİN İHRACAT PAYI NE?

Mehmet Atmaca ise "dünya ekonomilerindeki ekonomik kırılganlıklar karşısında sağlam durup, gösterdikleri başarılı büyüme performansının arkasında kendi öz kaynaklarından oluşan yerli sermaye ve yerli iş gücünün olduğuna ve gerek ihracat yaptığımız ülkeler gerekse de miktar olarak artışa geçmiş bulunuyoruz. Bu anlamda, ihracatın satışlarımızdaki payı yüzde 30’lardayken bunu bu sene içinde yüzde 55’lere çıkarmış bulunuyoruz. Ciddi bir üretim artışı sağladık. Üretim artışı demek aslında birçok kalem de, örneğin ek istihdam demek, ekonomiye sunduğumuz katma değerde artış demek, daha fazla büyüme performansı demek.” belirtti.

KADIN EMEKÇİLERE POZİTİF AYRIM...

Atmaca, istihdamda kadına yönelik pozitif ayrımcılık felsefesine sahip bir grup olduklarını belirterek “Çalışanlarımızın yüzde 45’ini kadınlar oluşturmakta. Bu anlamda, üretimimizin en önemli aşamasını oluşturan Ar-Ge birimimizde istihdam etmekte olduğumuz mühendislerimizin yüzde 40’ı kadın mühendislerimizden oluşmakta ve kadınların yönetim gücü ile girişimci yanlarını çok önemsemekteyiz. İş gücüne katılımlarını her koşulda desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM, İHRACAT VE İSTİHDAMDA

Atmaca, ihracat faaliyetlerini artırarak sürdüreceklerini kaydederek, “Daha fazla büyüme, daha fazla istihdam yaratmanın formülünü bulduk. Yüzümüzü ne kadar dünya pazarına çevirirsek, ülkemizin adını ne kadar dünyaya duyurursak o kadar ek istihdam yaratabilir, o kadar büyüme sağlayabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.