Yıldırımdan Korunma Sistemleri konusunda alternatif bir teknoloji olarak karşımıza TVSS çıkıyor. TVSS, “Geçici voltaj dalgalanma bastırıcısı” için kullanılan endüstri terimi olarak biliniyor. Bu terim halen kullanımda olmasına rağmen resmi olarak “Underge Protector Device” veya (SPD) terimi olarak da kullanılıyor. TVSS cihazının görevi, anlık bir yükselme veya enerji hattında meydana gelebilecek dalgalanmalar durumunda fazla gerilimi kesme görevi yapıyor. TVSS (SPD) kurulumu, AC hatlarındaki elektrik dalgalanmaları nedeniyle zarar görebilecek hassas ekipmanların korunmasında önem arz ediyor. Böyle bir sorunla karşılaşıldığında NS mertebesinde darbeyi yok edip sistemleri koruyorlar. TVSS cihazları günümüzde kullanılan en popüler dalgalanma önleme ekipmanı olarak öne çıkıyor. 

Şimdi, TVSS cihazlarıyla ilgili bazı soru işaretlerini ortadan kaldıralım. Birincisi ve en önemlisi, TVSS cihazları enerji tasarrufu sağlayan ekipman değildir, ancak son yıllarda satışları artmıştır. Bu muhtemelen yeşil teknolojiye artan ilgiden ve enerjiyi koruma arzusundan kaynaklanıyor ancak bu tamamen yanlış algıdan kaynaklanmaktadır. TVSS Cihazları enerji tasarrufu sağlayan cihazlar değildir. TVSS sadece, ani dalgalanmaların sisteme zarar vermesini engelleyen devreyi koruyan sistemlerdir

TVSS, genellikle halk tarafından güç dalgalanmaları veya güç yükselmeleri olarak bilinen güç sistemi geçici geçişlerini önleyen bir koruma mekanizmasıdır. 50.000 V'un üzerindeki dalgalanmalara neden olabilecek darbelere karşı koruma sağlar. Klasik TVSS sistemleri hassas sistemlerden oluştuğu için yıldırıma karşı aşırı güçlü koruma sağlayamıyorlar.  Bu sebeple de Strikesorb Sistemleri yıldırıma karşı 200ka koruma sağladığı için en gelişmiş TVSS olarak adlandırılıyor. Bu özelliğiyle de dünyada kabul görüyor. Strikesorb teknolojisi, mevcut en güçlü TVSS teknolojisi olarak dikkat çekiyor. Çünkü tekrarlanan güç dalgalanmalarını alabiliyor ve çalışmaya devam edebiliyor. Sınırsız sayıda bu korumayı sağlarken TVSS ekipmanı genellikle, bir dalgalanmayı durdurabilecek, ancak aynı zamanda bu dalgalanma sırasında kendini feda edecek olan geleneksel dalgalanma koruma teknolojisinden yapılıyor. Strikesorb, yıldırım çarpmalarında bile 10 yıl garantili koruma yapar ve en gelişmiş komponentlerden oluşur. Klasik TVSS’lerden ayrılan en önemli özelliği Yıldırım darbesine karşı dayanımı, hızı ve zarar görmeme garantisidir. Bu nedenle, Raycap’ın ana servis kutularında kurulu Strikesorb SPD’leri (veya TVSS) dalgalanmalara ve yıldırım düşmelerine karşı en iyi korumayı sağlar. Dünyada bu konuda kendini kanıtlamıştır. 400.000 üzerinde GSM kulesi, 20.000 Rüzgar Türbini Raycap Strikesorb TVSS sistemi ile korunmaktadır.

Geçici dalgalanmaların bir sonucu olarak ekipman arızaları ve hasarları, temel olarak mikroişlemcilerdeki entegre devrelerin dayanımlarının üstünde bir noktadan öteye geçen güç seviyelerinden kaynaklanmaktadır. Her defasında, büyük bir endüstriyel ekipmana giden bir güç kesintisi olduğunda, anahtarlama geçişi olarak bilinen kısa bir dalgalanma meydana gelir. Endüstriyel ekipmanın sürekli açılması ve kapatılması zaman içinde devreleri düşürür ve sistem arızalanır. Yıldırım düştüğünde ise bu 100ns de tüm makine kartlarını yakalayabilir. Raycap TVSS sistemleri bu noktada mükemmel koruma sağlar ve sınırsız sayıda gelebilecek darbelere karşı sizleri korur.
TVSS ürünleri AC voltaj giriş ve çıkışlarına yerleştirilmesi amaçlanmıştır. Tipik olarak günlük olarak fonksiyonda bir değişiklik olmaz, ancak güç kaynağı ile korumalı hat arasındaki voltaj farkının yeterince yükselmesi durumunda, anahtar akımı kapatır ve akımı korumalı ekipmandan uzaklaştırır. Raycap'in diğer koruma ekipmanlarıyla birlikte, endüstriyel ekipmanınız ve verileriniz, büyük bir güç dalgalanmasından veya zaman içinde küçük dalgalanmalardan kaynaklanan hasarlara karşı daha az hassastır.