Türkiye’nin dört bir yanındaki bayilerini Kayseri’de bir araya getiren ve 3 gün boyunca “Yıllık değerlendirme ve istişare toplantısı düzenleyen Hes Kablo, yeni dönemle ilgili de hedeflerini belirledi. Toplantıya Hes Kablo Bayileri ile Hes Kablo Yönetimi, Yönetim Kurulu üyesi/CEO, Genel Müdür, Üst Düzey Yöneticiler Değerlendirme ve Hedef Toplantısında bir araya geldi.

Hes Kablo Yurtiçi Satış ve Pazarlama Müdürü İsmail Avcı yapmış olduğu sunumda sektörün ve Hes Kablonun 2018 yılının değerlendirmesini yaparak 2019 yılının hedef gerçekleşme durumunu ve hedefler doğrultusunda ilerlenebilmesi için Merkez olarak Hes Kablo’nun görüşlerini dile  getirdi. Günün şartlarında sürdürülebilir bir anlayışla Kurumsallıktan ve Kaliteden ödün vermeden, Ar - Ge faaliyetleri, ürün çeşitliliği ve ödemeler hususunda  Hes Kablo olarak  ortaya koydukları politika  yapıcı  faaliyetleri aktardı. Ülke olarak içinden geçmekte olunan süreç ve paydaşlar olarak alınması gereken tedbirleri aktardı.  Hes Kablo olarak %80’i gibi bir oranı dolar olan girdiler ile oluşturulan maliyet yapısına rağmen   Türk Lirası üzerinden yapılan vadeli satışlar ile ekonomiye verilen desteğin altı çizildi. Hes Kablonun Türkiye’nin en büyük ve en güvenilir kablo markası olarak dolar ve bakırdaki aşırı dalgalanmalarda ve yükselişlerde dahi kurumsallığından ödün vermeyen duruşunun takdire şayan bir tavır olduğu dile getirildi.

Hes Kablo Genel Müdürü Şahin Nursaçan, konuyla ilgili olarak 2018’de yapılan faaliyetler ve ileriye dönük çalışmalara başladıklarını belirtti. 2018 yılının yılın ikinci yarısında başlayan kur şokuna rağmen başarılı geçtiğini ve 2019’un İkinci yarısından itibaren Ülke ekonomisinin toparlanmaya başlayacağını ve hareketleneceğini; dolayısı ile ülke ve şirket olarak geriye değil, hep ileriye baktıklarını söyledi.