Gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla enerji sektörünün ihtiyaçlarına cevap veren Loggma, Solarify ürünü ile güneş enerji santrallerinin daha verimli olmasını sağlıyor. Ürünün özelliklerini ve öne çıkan avantajlarını konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Loggma Yazılım Kurucu Ortak Mustafa Ozan Tuncan, enerji sektörünün öneminden de bahsetti. 

“YÜZDE 2 HATA PAYI İLE BOZUNUM TAHMİNİ YAPIYORUZ” 

“Loggma olarak sunduğumuz izleme sistemi ile güneş enerji santrallerinin daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz. Sunduğumuz bu yazılımın üç büyük özelliği bulunuyor. Kullanıcı dostu olması, tüm kullanıcılar için basit bir ara yüze ve yapay zekaya sahip olması öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Gelişmiş izleme sistemleri bile yanlış performans alarmları üretebiliyor. Bu da zaman ve iş kaybına neden oluyor. Biz ise bu kayıpların önüne geçmek için yüzde 2 hata payı ile bozunum tahmini yapıyoruz. Bozunum tahmini dediğimiz şey ise; panellerin zarar görmesi, kirlenmesi, otun büyümesi gibi oluşabilecek bozunumlardır. Biz bu olasılıkları hesaplayarak müşteriye alarm oluşturuyoruz.”  

“SANTRALİN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYORUZ” 

“Güneş enerji santralleri, kapladıkları alana göre daha az enerji üretiyor. Örneğin; 1 MW’lık güneş enerji santrali kurabilmek için 7 dönümlük bir araziye ihtiyaç duyuluyor. GES projelerinin ayrıca fazla modülü bulunuyor. Haliyle insanların tüm bu modülleri takip etmesi ve hesaplaması gereksiz bir iş gücü harcamasına neden oluyor. Biz Solarify yazılımı ile tüm bu süreçleri hızlı ve hatasız bir şekilde sürdürüyoruz. İzleme sistemimizin yapay zeka ile harmanlanmış versiyonu dünyada 3 ya da 4 tane bulunuyor. Uygun fiyatlarla santralin verimliliğini ve güvenliğini artırmanız mümkün oluyor.