Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme sitesi EnCazip tarafından derlenen bilgilere göre Türkiye’de aylık 18,2 milyon megaWattsaat elektrik tüketimi gerçekleşti. En çok elektrik tüketen illerin başında İstanbul geliyor. İstanbul, Türkiye’nin tüm elektriğinin %18’ini tüketiyor. İstanbul’u, %6 ile İzmir ile Ankara ve %5 ile Bursa izliyor. Elektrik tüketimi en çok artan illerin başında Şırnak (%9,28), Bingöl (%7,35) ve Kahramanmaraş (%5,54) geliyor. Verilere göre en çok elektrik tüketen ise %43’le sanayi kuruluşları oldu. Sanayi kuruluşlarını %27’yle iş yerleri izledi. Konutlarda gerçekleşen tüketim ise geçtiğimiz yıla oranla %8 artış gösterdi.

Verilere göre ülke genelinde aylık bazda toplamda 18,2 milyon megaWattsaat elektrik tüketimi gerçekleşti. Bu rakama göre tüketicilerin toplam elektrik faturası; tüm tüketicilerin ulusal tarifeden tüketim gerçekleştirdiği varsayımıyla ortalama 12,8 milyar TL aylık tutara ulaştı.


En çok elektrik tüketen il ise İstanbul oldu. İstanbul, Türkiye’nin tüm elektriğinin %18’ini tüketti. İstanbul’u, %6 ile İzmir ve Ankara, %5 ile de Bursa izledi. Elektrik tüketimini artıran illerin ilk üçü arasına büyükşehirler girmeyi başaramadı. Tüketimi en çok artan illerin başında Şırnak (%9,28), Bingöl (%7,35) ve Kahramanmaraş (%5,54) geldi.