EMF Motor Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran, farklı sektörlerde üretim gerçekleştiren fabrikalarda yaptıkları uygulamaları anlattı. 

EMF Motor milli ve yerli söylemini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kayakıran, yüzde 20-74 arasında enerji tasarrufu sağladıklarını belirtti.
Traversteki arıza nedeniyle sıklıkla bakım gerektiren bir fabrikada motorları ile üretimin kalitesini artırarak verimliliği sağladıklarını açıklayan Kayakıran, “Bir başka fabrikada ise ana problem ucun sıklıkla kırılması idi. Bu üretimin durmasına sebep oluyordu. EMF Motor ile bu sorun ortadan kalktı. Böylelikle yüzde 60 üretimi arttırdık ve de enerji tasarrufu sağladık. Enjeksiyon mal vermede yaptığımız uygulamada ise üretimi yüzde 30 hızlandırdık.” dedi.
Seramik fabrikasında gerçekleştirdikleri bir çalışmayı anlatan Kayakıran, “Seramik fabrikasında 50’ye yakın karıştırıcı bulunuyor. Bu fabrikada eskiden redüktörlü motorlar vardı. Yağın damlaması sebebiyle seramiğin üzerinde siyah noktalar oluşuyor, bu da ürün kaybına neden oluyordu. EMF Motor ile ana yağ damlatma problemini ortadan kaldırdık. Ayrıca bu tesiste elektrik harcamasını da önemli oranda düşürdük. Soğutma kulelerinde ise EMF Motor ile yüzde 27 enerji tasarrufu sağladık” dedi.