MANİSA (AA) - GAP gibi barajlar bulundukları bölgenin iklimini değiştirip, çevresine zenginlik katıyorlar. Böyle bir örnek de, Manisa’nın Demirci bölgesinde yaşanıyor. Bölgenin ilk sulama barajı Ayvaalan Barajı'nda doluluk oranı yüzde yüze çıktı. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, barajdaki doluluk oranının, çiftçiyi de bölge halkını sevindirdiğini ifade ederek, “Böylece, yılın ikinci çeyreğinden itibaren bölgemizde tarım arazileri sulu tarıma geçecek ki, bu üretim gerek bölgemize gerekse Türkiye ekonomisine katkı verecektir."

BARAJ DOLDU, YATIRIM İKLİMİ DEĞİŞTİ

Manisa Demirci’deki Ayvaalan Barajı, son  yağmurlarla yüzde 100 doluluğa çıktı.
2019 yılında tamamlanan ve 490 dekar alanı sulayama hedefiyle, henüz hizmete giren Ayvaalan Barajı'nın yağışlarla yüzde 100 doluluk oranına çıkması üreticiyi mutlu etti. Bölgede yaygın olarak turşuluk salatalık üreten Ayvaalan Mahallesi sakinleri, yüksek rekolteli, bir sezona odaklandı.

ÜRETİCİ MUTLU 

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, "Ayvaalan dışındaki diğer baraj ve gölet yatırımları bitirildiğinde, bölgemiz sulu tarım ile öne çıkan, bölge ve ülke ekonomisine katkısını arttıran bir ilçe statüsü kazanacaktır." dedi.
Barajın sulu tarımla birlikte, 105 dönümlük ekili arazideki salatalık üretiminden 300 ton rekolteye çıkılması planlanıyor.

ÖZEL BİR FİRMA, ÜRETİCİYLE SÖZLEŞME İMZALADI

Barajın tam kapasiteye ulaşarak, sulu tarıma imkan vermesiyle 2019 itibariyle 18 üreticinin salatalık yetiştireceği belirtilirken, özel bir firmanın da, bu gelişmelerle salatalık üretimi için üreticilerle sözleşme imzaladığı kaydedildi.